Ugrás a tartalomra

Törvényjavaslat a vagyoneredet és különadó meghatározásáról

2020.02.24
17:28
2020.02.24
17:58
Forrás
Pannon RTV
A vagyoneredet és különadó meghatározásáról szóló törvényjavaslat is szerepelt a Szerb Képviselőház mai ülésén.

A javaslat célja az adó jobb megfizettetése és a vagyonszerzés átláthatósága. Kovács Elvira, a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti képviselője felszólalásában hangsúlyozta, nagyon fontos, hogy a javasolt intézkedések mindenkire egyformán érvényesek lesznek, emellett minden polgár esetében megállapítható lesz, hogy legális vagy illegális módon gazdagodott-e meg. Kovács Elvira kiemelte, a be nem jelentett bevételekre eddig 20%-os adót kellett fizetni, az új törvény meghozatalával pedig a törvénytelenül szerzett vagyon megadóztatása kivételesen magas, 75%-os lesz. Hozzátette, a VMSZ parlamenti képviselőcsoportja jónak tartja és szavazatával támogatja a törvényjavaslatot.  

Kovács Elvira, köztársasági parlamenti képviselő, VMSZ: „Hangsúlyozni szeretném, hogy annak a vagyonnak a megadóztatása, amelynek az eredetét nem lehet bizonyítani törvényes bevételekkel, tulajdonképpen kiváló fegyver a korrupció elleni küzdelemben, tehát ez is egy hatékony módszer. Ezzel a törvényjavaslattal lehetővé válik, hogy a korrupt tevékenységekkel szerzett vagyonra is különadót kelljen fizetni.”

Kovács Elvira
képviselőház
vagyonadó
vagyon eredetéről szóló törvény

Most

15:33, Frissítve: 16:48

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.
15:17, Frissítve: 16:07

Stevan Bakić húsvéti köszöntője

Szabadka Város Önkormányzata és a saját nevemben kellemes húsvéti ünnepeket kívánok, e legnagyobb keresztény ünnepet a Gergely-naptár szerint ünneplő minden polgártársamnak - írja köszöntőjében Szabadka polgármestere.

Népszerű