Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Osztrogonác Andor

Törvényjavaslat a vagyoneredet és különadó meghatározásáról

2020.02.24
17:28
2020.02.24
17:58
Forrás
Pannon RTV
A vagyoneredet és különadó meghatározásáról szóló törvényjavaslat is szerepelt a Szerb Képviselőház mai ülésén.

A javaslat célja az adó jobb megfizettetése és a vagyonszerzés átláthatósága. Kovács Elvira, a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti képviselője felszólalásában hangsúlyozta, nagyon fontos, hogy a javasolt intézkedések mindenkire egyformán érvényesek lesznek, emellett minden polgár esetében megállapítható lesz, hogy legális vagy illegális módon gazdagodott-e meg. Kovács Elvira kiemelte, a be nem jelentett bevételekre eddig 20%-os adót kellett fizetni, az új törvény meghozatalával pedig a törvénytelenül szerzett vagyon megadóztatása kivételesen magas, 75%-os lesz. Hozzátette, a VMSZ parlamenti képviselőcsoportja jónak tartja és szavazatával támogatja a törvényjavaslatot.  

Kovács Elvira, köztársasági parlamenti képviselő, VMSZ: „Hangsúlyozni szeretném, hogy annak a vagyonnak a megadóztatása, amelynek az eredetét nem lehet bizonyítani törvényes bevételekkel, tulajdonképpen kiváló fegyver a korrupció elleni küzdelemben, tehát ez is egy hatékony módszer. Ezzel a törvényjavaslattal lehetővé válik, hogy a korrupt tevékenységekkel szerzett vagyonra is különadót kelljen fizetni.”

Kovács Elvira
képviselőház
vagyonadó
vagyon eredetéről szóló törvény

Most

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.