Ugrás a tartalomra

Törvénymódosításokról szavaztak a parlamentben

2023.02.27
16:25
2023.02.27
21:04
Forrás
Szerbiai RTV
Több törvényt, törvénymódosítást és államközi megállapodást is elfogadtak ma a parlamenti képviselők a köztársasági képviselőházban.

A képviselők két, a Belgrád-Niš közötti vasútvonal korszerűsítésével kapcsolatos törvényt is jóváhagytak. Goran Vesić szerb közlekedési miniszter a téma kapcsán elmondta, hogy a Belgrád és Újvidék közötti vasúti szakasz már elkészült, az Újvidék-Szabadka vonal építése pedig jelenleg is zajlik. Belgrádból Nišbe jelenleg hat óra alatt lehet eljutni vonattal, a rekonstrukció után azonban ez az idő 100 percre rövidülne le - tette hozzá Vesić. A köztársasági parlamenti képviselők emellett elfogadták a tényleges tulajdonosok központi nyilvántartásáról szóló törvény módosítását.

törvény
törvény módosítás
törvénymódosítás
Szerbia
parlament
szerb képviselő
szerbiai képviselőház

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:29, Frissítve: 20:24

Rekordturizmus

Az a 2 millió 100 ezer turista, aki az elmúlt évben Szerbiába látogatott egy érdekes és elsősorban biztonságos országba érkezett - mondta Belgrádban Aleksandar Vučić.
19:01, Frissítve: 20:04

Dragan Đilas Szabadkán ünnepelt

Elégedett a Szerbia az erőszak ellen tömörülés december 17-i választási eredményeivel Dragan Đilas. A Szabadság és Igazságosság Pártja elnöke a szabadkai városi szervezet harmadik születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen vett részt.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.