Ugrás a tartalomra
Tanjug/Dimitrije Nikolić

Tovább erősítik a Szerbiai Katonaságot

2021.12.11
14:45
2021.12.11
16:40
Forrás
Pannon RTV
A jövőben is befektetünk a Szerbiai Katonaságba és erősítjük azt - jelentette ki Aleksandar Vučić szerb államfő, miután részt vett egy megbeszélésen a niši Mija Stanimirović laktanyában.

A találkozón mások mellett jelen volt Nebojša Stefanović védelmi miniszter és Milan Mojsilović, a Szerbiai Katonaság vezérkari főnöke is. Vučić délkelet-szerbiai körútjának második napján hadgyakorlati bemutatón is részt vett. A köztársasági elnök szerint Szerbiának erősítenie kell a biztonsági kapacitásait, figyelembe véve a régióban és a világban zajló eseményeket.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Tárgyaltunk a térségben és a világban kialakult katonai-biztonsági, valamint gazdasági-politikai helyzetről, amelynek a jövőben az is lehet a következménye, hogy Szerbia és polgárainak biztonságát veszélyeztethetik. A második ülésen pedig bemutattuk a fegyverrel való felszereltség tervét és programját, továbbá beszéltünk a Szerbiai Katonaság megszervezéséről és utánpótlásáról a 2022-2027 közötti időszakban.”

Aleksandar Vučić
katonaság
Niš

Most

12:47

Orbán Viktor bemutatta kormánya szerkezetét

Orbán Viktor magyar miniszterelnök kedd reggel bemutatta a Fidesz-KDNP frakciószövetségnek kormánya szerkezetét, a minisztereket és ismertette feladataikat - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Népszerű