Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Tovább húzódik a választási folyamat, elhalasztották a voksolást Veliki Trnovacban

2022.06.23
11:52
Forrás
Pannon RTV
Előbb a választási bizottság tagjainak vitája miatt nem nyitották meg időben a szavazóhelyet Veliki Trnovacban, majd egy bombariasztás miatt le is zárták az iskolaépületet, ahol a szavazást tartották volna.

Mégsem ismételték meg a szavazást Veliki Trnovacban ma, így tovább húzódik az április 3-án megkezdődött választási folyamat. A 6-os számú szavazóhelyen ma negyedszer ismételték volna meg a voksolást, ám előbb a választási bizottság tagjainak vitája miatt nem nyitották meg időben a szavazóhelyet, majd egy bombariasztás miatt le is zárták az iskolaépületet, ahol a szavazást tartották volna. Helyszíni beszámolók szerint a választás újabb időpontjáról a Köztársasági Választási Bizottságnak kell majd döntést hoznia.

A választás kimenetele a leginkább a Preševo-völgyi Albánok Koalíciója számára fontos, mert ettől függhet, hogy bejutnak-e a parlamentbe.

Az április 3-i voksolást követően úgy tűnt, hogy nem szereznek mandátumot, a megismételt választásnál viszont megszerezték az egy képviselői helyhez szükséges szavazatszámot. A voksolást azonban május 27-én másodszor is megismételték, és akkor 12 szavazat hiányzott ahhoz, hogy meglegyen az egy mandátum. Az albán kisebbség ezért legutóbb azért tett panaszt, mert szerintük volt olyan, aki nem megfelelő módon szavazott május utolsó vasárnapján. A panaszt előbb a helyi választási bizottság, majd a Köztársasági Választási Bizottság is elutasította, harmadfokon a Közigazgatási Bíróság viszont elfogadta, így meg kellett ismételni a voksolást. Erre a mai napot jelölte ki a Köztársasági Választási Bizottság. Amíg nem zárul le a Veliki Trnovac-i választási folyamat, addig a köztársasági választások végeredményét sem tudják kihirdetni, így nem tud megalakulni sem a parlament, sem a kormány.

választások 2022
Szerbia
bombariadó

Most

19:22, Frissítve: 20:12

Ég a fenyőerdő Miskolc közelében, a Bükkben

Már mintegy száz hektárnyi területen ég a fenyőerdő Miskolc külterületén, a Bükkben, Jávorkút közelében - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-t.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.