Ugrás a tartalomra

Tovább húzódik a választási folyamat, elhalasztották a voksolást Veliki Trnovacban

2022.06.23
11:52
Forrás
Pannon RTV
Előbb a választási bizottság tagjainak vitája miatt nem nyitották meg időben a szavazóhelyet Veliki Trnovacban, majd egy bombariasztás miatt le is zárták az iskolaépületet, ahol a szavazást tartották volna.

Mégsem ismételték meg a szavazást Veliki Trnovacban ma, így tovább húzódik az április 3-án megkezdődött választási folyamat. A 6-os számú szavazóhelyen ma negyedszer ismételték volna meg a voksolást, ám előbb a választási bizottság tagjainak vitája miatt nem nyitották meg időben a szavazóhelyet, majd egy bombariasztás miatt le is zárták az iskolaépületet, ahol a szavazást tartották volna. Helyszíni beszámolók szerint a választás újabb időpontjáról a Köztársasági Választási Bizottságnak kell majd döntést hoznia.

A választás kimenetele a leginkább a Preševo-völgyi Albánok Koalíciója számára fontos, mert ettől függhet, hogy bejutnak-e a parlamentbe.

Az április 3-i voksolást követően úgy tűnt, hogy nem szereznek mandátumot, a megismételt választásnál viszont megszerezték az egy képviselői helyhez szükséges szavazatszámot. A voksolást azonban május 27-én másodszor is megismételték, és akkor 12 szavazat hiányzott ahhoz, hogy meglegyen az egy mandátum. Az albán kisebbség ezért legutóbb azért tett panaszt, mert szerintük volt olyan, aki nem megfelelő módon szavazott május utolsó vasárnapján. A panaszt előbb a helyi választási bizottság, majd a Köztársasági Választási Bizottság is elutasította, harmadfokon a Közigazgatási Bíróság viszont elfogadta, így meg kellett ismételni a voksolást. Erre a mai napot jelölte ki a Köztársasági Választási Bizottság. Amíg nem zárul le a Veliki Trnovac-i választási folyamat, addig a köztársasági választások végeredményét sem tudják kihirdetni, így nem tud megalakulni sem a parlament, sem a kormány.

választások 2022
Szerbia
bombariadó

Most

16:12

Negyedik napja keresik az eltűnt kislányt

Speciális mentőcsapatok érkeztek a helyszínre, most ők vizsgálják át a területet. Az alagutakat, a földalatti csatornákat és az aknákat is átvizsgálják. Igor Jurić szerint furcsák a kislány eltűnésének körülményei.
15:47

28. Rákóczi Mozgótábor – Pályázati felhívás

Vegyél részt a kanadai Rákóczi Alapítvány 2024-es Diákok Határok Nélkül Programjában! Tölts egy élménydús kirándulást Magyarországon! Ismerd meg múltunkat és járulj hozzá a jövő építéséhez és köss életre szóló barátságokat!
13:35

Lesz-e fagykár a gyümölcsösökben?

Idén is, mint jó pár évre visszamenőleg kora tavaszi fagyokkal szembesültek a gyümölcstermelők. Az elmúlt hetekben a fagyzugos helyeken a hajnali órákban a -4, -6 fokot is elérte a hőmérséklet.
13:20, Frissítve: 13:26

Tojásvadászat Királyhalmon

Tojásfadíszítés, kézműves foglalkozás és kincskeresés - ez várt ma a gyerekekre Királyhalmon. A kultúrotthon előtti parkban örömmel gyűjtötték a húsvéti kincseket a legkisebbek.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.