Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

További hidakat kell építeni a szerbek és horvátok között

2019-06-15
17:47
2019-06-15
19:15
Forrás
Pannon RTV
Szabadkára látogatott ma délután a horvátországi Szerb Nemzeti Tanács küldöttsége.

A delegáció a szerbiai Horvát Nemzeti Tanács tagjaival, valamint a Vajdasági Horvátok Demokratikus Szövetsége képviselőivel ült tárgyalóasztalhoz. Milorad Pupovac, a horvátországi Szerb Nemzeti Tanács elnöke a konferencia utáni sajtótájékoztatón hangsúlyozta, a terveik között szerepel, hogy együttes erővel építsenek további hidakat a nemzetek között. De a jövőben ugyancsak nagy hangsúlyt fektetnének az együttműködésre, illetve a határokon átívelő projektek megvalósítására.

Milorad Pupovac, elnök, Szerb Nemzeti Tanács, Horvátország: „A tapasztalataink különbözőek, de a céljaink ugyanazok. Ez azt jelenti, hogy a Szerbiában élő horvátok minél színvonalasabb életet élhessenek, és minél nagyobb mértékben élhessenek a kisebbségi jogaikkal. Ebben az értelemben a céljaink megegyeznek, tehát, hogy a Horvátországban élő szerbek is a lehető legjobb életfeltételek mellett élhessenek, és minél magasabb mértékben élhessenek a kisebbségi jogaikkal.”

Horvátország
Horvát Nemzeti Tanács
Milorad Pupovac

Most

Népszerű

Fegyveres bankrablás Szabadkán

Fegyveres bankrablás történt ma reggel Szabadkán. Senki sem sérült meg. Az álarcos elkövető a Dimitrije Tucović, közismertebb nevén a Borovo utcájában lévő Postatakarékot rabolta ki.