Ugrás a tartalomra

Továbbra is ellenzéki pozícióból politizál Szabadka Polgári Mozgalma

2020.07.03
13:13
2020.07.03
18:04
Forrás
Pannon RTV
Ezt Maglai Jenő nyilatkozta pénteken tartott sajtótájékoztatóján.

Szabadka Polgári Mozgalmának listavezetője úgy fogalmazott, négy képviselővel nem lesz nagy beleszólásuk a város ügyeibe, de mindenképp felügyelik majd a hatalmi pártok munkáját. Egyrészről elégedetlenek a választási eredményekkel, másrészről viszont elégedettek, a polgári csoportosulások közül ugyanis kizárólag a Szabadka Polgári Mozgalma tudott bejutni a Városi Képviselő-testületbe - fogalmazott Maglai.

Maglai Jenő, listavezető, Szabadka Polgári Mozgalma: „Szabadka Polgári Mozgalma továbbra is ellenzéki pozícióban fog maradni Szabadkán. Ha megnézzük, talán mi maradtunk az egyedüli polgárok csoportja, amely tartományi szinten, vajdasági szinten tanácsnoki csoporttal tud rendelkezni valamelyik képviselő testületben. Egyszerűen szinte teljesen eltűnt az ellenzék, a polgárok csoportjai mindenhol eltűntek a politikai színtérről. Ha ezt nézzük, akkor valójában jó eredményt értünk el, mert minket ez a politikai cunami, amely lemosta az ellenzéket a politikai színtérről, ez minket valahogy nem érintett. Mégis volt egy komolyabb támogatottságunk a választó rétegben, nem használtuk azokat az eszközöket, amikkel a hatalmi pártok éltek. Messze nem volt annyi pénzünk a kampányra és mégis túléltül ezt a választási ciklust.”

Maglai Jenő
Szabadka Polgári Mozgalma
Választások 2020

Most

13:32

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Elkezdődött a Magyar Nemzeti Tanács kétnapos egyetemi felkészítő tábora Újvidéken. A képzés február óta zajlott online, mától jelenléti formában folytatódik az újvidéki Európa Kollégiumban, ahová több mint 50 végzős középiskolás érkezett.
11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.
10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.