Ugrás a tartalomra

Továbbra is feszült a hangulat Koszovó északi részén

2021.09.21
07:03
2021.09.21
15:53
Forrás
Szerbiai RTV
A ROSU nevű különleges egység tagjai továbbra is a helyszínen tartózkodnak.

Ahogyan arról korábban hírt adtunk Jarinje, Brnjak és Merdare határátkelőknél eltávolítják a szerb rendszámtáblákat az autókról, és a Koszovóba való belépéskor koszovói próbatáblákra cserélik azokat. Koszovó ezt a reciprocitás elve alapján vezette be, mivel eddig a koszovói RKS táblás autóknak is próbatáblát kellett kiváltaniuk a Szerbiába történő belépésnél. Az intézkedés miatt a koszovói szerbek eltorlaszolták az utat tegnap Jarinje irányába. A koszovói különleges egység tagjait tegnap Koszovó északi részére vezényelték. A szerb lakosság több helyen tüntetett a rendőri intézkedés ellen. A ROSU tagjai könnygázt vetettek be a tüntetők feloszlatására.

Albin Kurti az eset kapcsán azt mondta, nem adja fel a reciprocitás elvét. Ezt az álláspontját a Kvinta-országok képviselőinek is továbbította.

Koszovó
rendszámtábla

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.