Ugrás a tartalomra
Tanjug

Továbbra is feszült a hangulat Koszovó északi részén

2021.09.21
07:03
2021.09.21
15:53
Forrás
Szerbiai RTV
A ROSU nevű különleges egység tagjai továbbra is a helyszínen tartózkodnak.

Ahogyan arról korábban hírt adtunk Jarinje, Brnjak és Merdare határátkelőknél eltávolítják a szerb rendszámtáblákat az autókról, és a Koszovóba való belépéskor koszovói próbatáblákra cserélik azokat. Koszovó ezt a reciprocitás elve alapján vezette be, mivel eddig a koszovói RKS táblás autóknak is próbatáblát kellett kiváltaniuk a Szerbiába történő belépésnél. Az intézkedés miatt a koszovói szerbek eltorlaszolták az utat tegnap Jarinje irányába. A koszovói különleges egység tagjait tegnap Koszovó északi részére vezényelték. A szerb lakosság több helyen tüntetett a rendőri intézkedés ellen. A ROSU tagjai könnygázt vetettek be a tüntetők feloszlatására.

Albin Kurti az eset kapcsán azt mondta, nem adja fel a reciprocitás elvét. Ezt az álláspontját a Kvinta-országok képviselőinek is továbbította.

Koszovó
rendszámtábla

Most

22:52, Frissítve: 23:00

Kocsis Máté: életbe lép a Gyurcsány - Márki-Zay paktum

A baloldal hatalmat akar, annak viszont feltétele, hogy a miniszterelnök-jelölt és a legnagyobb baloldali párt elnöke ezt megkösse - jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője az ellenzéki előválasztásra reagálva vasárnap közösségi oldalán.
22:28, Frissítve: 22:46

Márki-Zay Péter nyerte az előválasztást

A Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje 57-43 arányban nyert a magyarországi ellenzéki előválasztás második fordulójában. A voksolás másik miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára gratulált Márky-Zay Péternek az előválasztáson elért sikeréhez.

Népszerű

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.