Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Osztrogonác Andor

Trivan: Az év végéig elfogadhatják a klímaváltozással kapcsolatos törvényt

2019-08-11
11:25
2019-08-11
11:38
Forrás
Pannon RTV
A klímaváltozás évente több milliárd eurós kárt okoz a Szerbiának.

Az év végéig elfogadhatja a szerbiai köztársasági parlament a klímaváltozással kapcsolatos törvényt - jelentette ki Goran Trivan. A szerb környezetvédelmi miniszter elmondta, a klímaváltozás évente több milliárd eurós kárt okoz a Szerbiának, ezek a károk leginkább a mezőgazdaságban és az energetika terén érhetők tetten. Az új törvény azt hivatott szolgálni, hogy meghatározott rendszer szerint sikerüljön enyhíteni Szerbiában a klímaváltozás miatt kialakuló hatásokat. A törvényi szabályozás által pedig lehetőség nyílik a klímavédelem hatékony megvalósítására - részletezte a tárcavezető.

Goran Trivan
környezetvédelem
klímaváltozás
Szerbia
környezetvédelmi miniszter
szerb parlament

Most

22:04

Százezrek tüntettek békésen Hongkongban

Több százezren tüntettek békésen vasárnap Hongkongban, azt mutatva, hogy a mozgalom továbbra is széles támogatást tud maga mögött a nemzetközi repülőtér működését megbénító ülőtüntetés után is.
21:35, Frissítve: 21:41

Kiirtotta családját egy orosz tizenéves

Meggyilkolta családjának öt tagját, majd önmagával is végzett egy tizenéves a Volga-menti Uljanovszk megye Patrikejevo falujában - jelentették vasárnap orosz hírügynökségek.
16:10, Frissítve: 16:48

Dinnyét vegyenek!

A közkedvelt nyári gyümölcs kilóját a szabadkai tejpiacon már 15 dinárért is meg lehetett vásárolni a hétvégén. Vasárnap rengeteg friss terméket kínáltak az árusok, de vásárolókból sem volt hiány.

Népszerű

Szakad a hó Ausztráliában

Hideghullám érte el Délkelet-Ausztráliát, a hegyvidéki területeken a hőmérséklet -3 fok körül mozgott.

Közel 200 km/h-val száguldozott

193 kilométeres óránkénti sebességgel haladt egy 24 éves férfi a szerbiai Rača település olyan útszakaszán ahol a sebességkorlátozás 80 km/h volt.