Ugrás a tartalomra

Trivan: Az év végéig elfogadhatják a klímaváltozással kapcsolatos törvényt

2019.08.11
11:25
2024.03.19
08:35
Forrás
Pannon RTV
A klímaváltozás évente több milliárd eurós kárt okoz a Szerbiának.

Az év végéig elfogadhatja a szerbiai köztársasági parlament a klímaváltozással kapcsolatos törvényt - jelentette ki Goran Trivan. A szerb környezetvédelmi miniszter elmondta, a klímaváltozás évente több milliárd eurós kárt okoz a Szerbiának, ezek a károk leginkább a mezőgazdaságban és az energetika terén érhetők tetten. Az új törvény azt hivatott szolgálni, hogy meghatározott rendszer szerint sikerüljön enyhíteni Szerbiában a klímaváltozás miatt kialakuló hatásokat. A törvényi szabályozás által pedig lehetőség nyílik a klímavédelem hatékony megvalósítására - részletezte a tárcavezető.

Goran Trivan
környezetvédelem
klímaváltozás
környezetvédelmi miniszter
szerb parlament

Most

15:11

Megújult a nagyfényi óvoda

A szabadkai Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény hat óvodájának egy-egy szobája kapott új bútorzatot az UNICEF szerbiai irodája A fellendülés évei programja keretében.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.