Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Trócsányi László: Brüsszel jegeli a balkáni bővítést

2019-10-20
18:41
2019-10-20
19:07
Forrás
MTI
Brüsszel jegeli a Balkánnal való bővítést, és amennyiben késleltetik az integrációt, más hatalmi centrumok szereznek befolyást a térségben - írta Trócsányi László a magyarnemzet.hu oldalon.

Az európai parlamenti képviselő ezt annak kapcsán jegyezte meg, hogy az Európai Unió tagállamai­nak nem sikerült megegyezniük Albánia és Észak-Macedónia uniós csatlakozási tárgyalásainak megkezdéséről. Trócsányi kitért Szerbia és Montenegró EU-s csatlakozására is. Szerinte ez a két ország áll legközelebb az unióhoz való csatlakozáshoz, ezért velük fel kell gyorsítani a tárgyalásokat.

Az EU olyan értékközösség, amelynek kisugárzóereje van a világban és az unió felelőssége elsődlegesen a szomszédos országok irányába áll fenn - mutatott rá Trócsányi. Hozzátette, az EU nem tud hiteles lenni, ha szomszédainak napi küzdelmeket kell vívniuk a szegénységgel, az egyenlőtlenséggel, a szervezett bűnözéssel vagy a migrációs nyomással. Ahhoz, hogy az unió erős és vonzó legyen, az kell, hogy szomszédai is stabilak, biztonságosak legyenek - szögezte le az európai parlamenti képviselő.

Trócsányi László
Európai Unió
bővítéspolitika

Most

14:16

Izrael a bizonyíték, hogy a vakcina működik

Jelenleg Izrael a világelső a beadott oltások számát tekintve. Az izraeli egészségügyi minisztérium szerint péntekig közel 2,5 millió ember kapta meg a két adag közül az elsőt, és 900 ezren már a második oltóadagot is megkapták.
13:41

Az ájtatos manó agresszívabb, mint gondoltuk

A női imádkozó sáskák híresek arról, sokszor megeszik párjukat, miután párosodtak vele. A kutatók azonban nemrégiben kiderítették, hogy a hímek nem mindig játszanak alárendelt szerepet ezen rovarok találkozásakor.
12:54, Frissítve: 13:00

Egyenruháknak örülhettek a törökfalui kis tűzoltók

Az adai Duga civil szervezet több éve végzi segítő munkáját a községben. A németországi Csilla von Boeselager Alapítvány képviseletében most a Törökfalui Önkéntes Tűzoltó Testület fiataljait örvendeztették meg egyenruhákkal.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.