Ugrás a tartalomra

Trócsányi László: Brüsszel jegeli a balkáni bővítést

2019.10.20
18:41
2019.10.20
19:07
Forrás
MTI
Brüsszel jegeli a Balkánnal való bővítést, és amennyiben késleltetik az integrációt, más hatalmi centrumok szereznek befolyást a térségben - írta Trócsányi László a magyarnemzet.hu oldalon.

Az európai parlamenti képviselő ezt annak kapcsán jegyezte meg, hogy az Európai Unió tagállamai­nak nem sikerült megegyezniük Albánia és Észak-Macedónia uniós csatlakozási tárgyalásainak megkezdéséről. Trócsányi kitért Szerbia és Montenegró EU-s csatlakozására is. Szerinte ez a két ország áll legközelebb az unióhoz való csatlakozáshoz, ezért velük fel kell gyorsítani a tárgyalásokat.

Az EU olyan értékközösség, amelynek kisugárzóereje van a világban és az unió felelőssége elsődlegesen a szomszédos országok irányába áll fenn - mutatott rá Trócsányi. Hozzátette, az EU nem tud hiteles lenni, ha szomszédainak napi küzdelmeket kell vívniuk a szegénységgel, az egyenlőtlenséggel, a szervezett bűnözéssel vagy a migrációs nyomással. Ahhoz, hogy az unió erős és vonzó legyen, az kell, hogy szomszédai is stabilak, biztonságosak legyenek - szögezte le az európai parlamenti képviselő.

Trócsányi László
Európai Unió
bővítéspolitika

Most

09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.