Ugrás a tartalomra
Európai Parlament, zászlók
Pannon RTV

Trócsányi László: Brüsszel jegeli a balkáni bővítést

2019-10-20
18:41
2019-10-20
19:07
Forrás
MTI
Brüsszel jegeli a Balkánnal való bővítést, és amennyiben késleltetik az integrációt, más hatalmi centrumok szereznek befolyást a térségben - írta Trócsányi László a magyarnemzet.hu oldalon.

Az európai parlamenti képviselő ezt annak kapcsán jegyezte meg, hogy az Európai Unió tagállamai­nak nem sikerült megegyezniük Albánia és Észak-Macedónia uniós csatlakozási tárgyalásainak megkezdéséről. Trócsányi kitért Szerbia és Montenegró EU-s csatlakozására is. Szerinte ez a két ország áll legközelebb az unióhoz való csatlakozáshoz, ezért velük fel kell gyorsítani a tárgyalásokat.

Az EU olyan értékközösség, amelynek kisugárzóereje van a világban és az unió felelőssége elsődlegesen a szomszédos országok irányába áll fenn - mutatott rá Trócsányi. Hozzátette, az EU nem tud hiteles lenni, ha szomszédainak napi küzdelmeket kell vívniuk a szegénységgel, az egyenlőtlenséggel, a szervezett bűnözéssel vagy a migrációs nyomással. Ahhoz, hogy az unió erős és vonzó legyen, az kell, hogy szomszédai is stabilak, biztonságosak legyenek - szögezte le az európai parlamenti képviselő.

Trócsányi László
Európai Unió
bővítéspolitika

Most

17:05, Frissítve: 17:21

Üdítő zivatarok jöhetnek

Péntek estétől rövid ideig tartó intenzívebb záporokra, zivatarokra kell számítani, helyenként jégeső és viharos szél is várható - figyelmeztet a szerbiai Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet.

Népszerű