Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

Trump az Egyesült Államok kilépésével fenyegetett

2018-07-12
12:29
2018-07-12
15:53
Forrás
MTI
Az Egyesült Államok kilépésével fenyegetett Donald Trump amerikai elnök a brüsszeli NATO-csúcsértekezlet mai zárónapján.

Akkor lépnek ki, ha a tagországok záros határidőn belül nem emelik meg védelmi költségvetésüket - közölte diplomáciai forrásokra hivatkozva az MTI. Az illetékesek szerint Donald Trump élesen bírálta az észak-atlanti szervezetet, illetve azon tagállamokat, amelyek nem fordítják védelmi kiadásokra bruttó hazai termékük legalább 2 százalékát. Mások arról számoltak be, hogy Trump váratlanul lemondta a csütörtökre tervezett kétoldalú találkozóit. A Reutersnek azonban két NATO-forrás is cáfolta, hogy az amerikai elnök a NATO-ból való kilépéssel fenyegetőzött volna. Azt ők is megerősítették, hogy Trump élesen kiosztotta a nem eleget fizető tagállamokat.

NATO
Brüsszel
Donald Trump
Amerikai Egyesült Államok

Most

Népszerű

Orbánt fogadja Pásztor István

Orbán Viktor Szabadkán

Megérkezett Szabadkára Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök először Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével találkozott a VMSZ székházában.
FIDESZ - KDNP

Országosan tarolt a Fidesz

Országgyűlési választásokat tartottak Magyarországon. Az Index hírportál szerint országosan tarolt a Fidesz, Budapesten pedig a baloldalra szavaztak többen.