Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

Trump az Egyesült Államok kilépésével fenyegetett

2018-07-12
12:29
2018-07-12
15:53
Forrás
MTI
Az Egyesült Államok kilépésével fenyegetett Donald Trump amerikai elnök a brüsszeli NATO-csúcsértekezlet mai zárónapján.

Akkor lépnek ki, ha a tagországok záros határidőn belül nem emelik meg védelmi költségvetésüket - közölte diplomáciai forrásokra hivatkozva az MTI. Az illetékesek szerint Donald Trump élesen bírálta az észak-atlanti szervezetet, illetve azon tagállamokat, amelyek nem fordítják védelmi kiadásokra bruttó hazai termékük legalább 2 százalékát. Mások arról számoltak be, hogy Trump váratlanul lemondta a csütörtökre tervezett kétoldalú találkozóit. A Reutersnek azonban két NATO-forrás is cáfolta, hogy az amerikai elnök a NATO-ból való kilépéssel fenyegetőzött volna. Azt ők is megerősítették, hogy Trump élesen kiosztotta a nem eleget fizető tagállamokat.

NATO
Brüsszel
Donald Trump
Amerikai Egyesült Államok

Most

15:10, Frissítve: 15:19

Papírért palánta...

Az Újvidéki Tavasz elnevezésű kiállítást március 21-e és 23-a között rendezik meg a Vojvodina Sport- és Üzletközpontban.

Népszerű

Bombarobbanás történt Topolyán

Csütörtök éjjel fél tizenegy körül a Ljubljanai utca 16-os szám alatt, B. L. otthona előtt robbant a bomba egy magyar rendszámtáblás autó alatt – adta hírül egy helyi (mojabackatopola.rs) hírportál.