Ugrás a tartalomra

Trump: Az Egyesült Államokban nincs helye a gyűlöletnek

2019.08.05
08:56
2024.03.19
08:35
Forrás
MTI
Az amerikai elnök a minapi tömeggyilkosságokkal kapcsolatban nyilatkozott.

Trump közölte: egyeztetett William Barr igazságügyi miniszterrel és Christopher Wrayjel, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) igazgatójával a két tragikus esettel kapcsolatos tennivalókról, az esetleges további hasonlók elkerülése érdekében.

Szombaton ugyanis a texasi El Pasóban, vasárnap viszont az ohiói Daytonban történtek mészárlások. Az amerikai elnök korábban Twitter-bejegyzésekben reagált a történtekre. Együttérzését fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak és a sebesülteknek, dicsérte a rendőrök gyorsaságát és szakértelmét, valamint bejelentette a Fehér Házon és a középületeken lévő nemzeti lobogók félárbócra eresztését augusztus 8-áig.

Eközben az amerikai demokrata párti politikusok nyilatkozataikban Donald Trump elnök retorikáját okolták a lőfegyveres tömeggyilkosságokért. Beto O' Rourke texasi politikus „fehér fajgyűlölőnek” minősítette Trumpot, Julián Castro szerint az elnök retorikája okolható a minapi tragédiákért, Cory Booker pedig úgy véli, hogy Trumpot „különös felelősség” terheli a gyűlölet azon légköréért, amelyben ezeket a tömeggyilkosságokat elkövetik. A Fehér Ház ügyvezető kabinetfőnöke szerint azonban „nem korrekt” a lőfegyveres emberölések felelősségét az elnökre hárítani. Mick Mulvaney határozottan cáfolta, hogy az elnök lekicsinyelné azt a fenyegetést, amelyet a fehér nacionalizmus jelent.

Donald Trump
Amerika
Egyesült Államok
tömeggyilkosság
El Paso
Dayton

Most

13:59, Frissítve: 14:26

Az amerikai nagykövettel tárgyalt dr. Pásztor Bálint

A vajdasági magyarság helyzetéről és lehetőségeiről is szó esett Dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és Christopher Hill, az Amerikai Egyesült Államok belgrádi nagykövete közös megbeszélésén, Szabadkán.

Népszerű