Ugrás a tartalomra

Trump kinevezte az amerikai közvetítőt a Belgrád és Pristina közötti párbeszédhez

2019.10.04
08:54
2024.03.19
08:36
Forrás
Szerbiai RTV
Richard Grenellt, az USA jelenlegi németországi nagykövetét nevezte ki Donald Trump amerikai elnök, mint különleges elnöki megbízottat, hogy Szerbia és Koszovó között közvetítsen.

Grennell egyébként 2018 májusa óta tölti be a nagyköveti posztot Berlinben, ezentúl pedig kettős feladatkörben dolgozik majd. A különleges elnöki megbízott kinevezését azonban még a Szenátusnak is meg kell erősítenie.

Amerika
Egyesült Államok
közvetítő
Richard Grenell
USA
nagykövet
elnöki megbízott
Belgrád
Pristina
Donald Trump

Most

17:07, Frissítve: 17:18

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.
13:32, Frissítve: 17:33

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.