Ugrás a tartalomra
Tanjug/Rade Prelic

Trump köszöntőlevelet küldött Vučićnak

2020.02.05
14:43
2020.02.28
17:54
Forrás
Szerbiai RTV
Szerbia államiságának február 15-én esedékes évfordulója alkalmából Donald Trump köszöntőlevelét adta át Anthony Godfrey amerikai nagykövet Aleksandar Vučić szerb elnöknek.

Vučić köszönetet mondott Trumpnak és különleges megbízottjának, Richard Grenellnek a Belgrád és Pristina közötti párbeszéd folytatásáért tett erőfeszítéseiért. A találkozón szó esett az amerikai elnök közel-keleti béketervéről is, amelyet a szerb államfő is támogatásáról biztosított, mivel, ahogy fogalmazott, Szerbia szeretne javítani az Izraellel és Palesztinával kialakított kapcsolaton, és számára is fontos a fenntartható megoldás a régióban.

Donald Trump
Anthony Godfrey
Aleksandar Vučić

Most

12:26, Frissítve: 13:45

Lélekben megújulva

Nagyböjti lelki napot tartottak Kelebián a Márton Áron Közösségi Házban. A Vajdasági Pax Romana alapítása óta minden évben szervez programokat a karácsony és a húsvét előtti időszakban, azzal a céllal, hogy a hívekhez közelebb hozzák az ünnepeket.
10:38, Frissítve: 11:04

Két nép ezeréves barátsága

Március 23-a lengyel-magyar barátság napja. A két nép barátsága közel ezer évre, Szent László királyig nyúlik vissza. Lengyelország 1939-es német, valamint szovjet megszállását követően elsőként a magyar állam nyújtott segítő kezet a lengyeleknek.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.