Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Evan Vucci

Trump: Politikai motivációk vezérlik a klímakutatókat

2018-10-15
22:43
Az ENSZ kormányközi klímakutató szervezete által kiadott jelentés szerint bő egy évtizeden belül 1,5 Celsius-fok fölé emelkedhet a globális felmelegedés szintje.

Ezt követően már fél Celsius-fok is elegendő lesz ahhoz, hogy jelentősen nőjön a szárazságok, áradások és extrém hőhullámok kialakulásának esélye. Az Egyesült Államok elnöke, Donald Trump a többi között erről is beszélt az amerikai CBS csatornának adott interjújában. „Még mindig úgy gondolja, hogy az éghajlatváltozás egy kacsa?” – kérdezték tőle. „Nem tartom kacsának” – felelte az elnök, de hozzátette, nem biztos benne, hogy a felmelegedésnek köze van az emberi tevékenységhez. Az amerikai elnök több mint egy éve jelentette be, hogy országa kivonul a párizsi klímaegyezményből, amelynek értelmében önkéntes felajánlások alapján csökkentették volna az aláíró országok a károsanyag-kibocsátást.

Donald Trump

Most

15:10, Frissítve: 15:19

Papírért palánta...

Az Újvidéki Tavasz elnevezésű kiállítást március 21-e és 23-a között rendezik meg a Vojvodina Sport- és Üzletközpontban.

Népszerű

Bombarobbanás történt Topolyán

Csütörtök éjjel fél tizenegy körül a Ljubljanai utca 16-os szám alatt, B. L. otthona előtt robbant a bomba egy magyar rendszámtáblás autó alatt – adta hírül egy helyi (mojabackatopola.rs) hírportál.