Ugrás a tartalomra

Trump: Politikai motivációk vezérlik a klímakutatókat

2018.10.15
22:43
Az ENSZ kormányközi klímakutató szervezete által kiadott jelentés szerint bő egy évtizeden belül 1,5 Celsius-fok fölé emelkedhet a globális felmelegedés szintje.

Ezt követően már fél Celsius-fok is elegendő lesz ahhoz, hogy jelentősen nőjön a szárazságok, áradások és extrém hőhullámok kialakulásának esélye. Az Egyesült Államok elnöke, Donald Trump a többi között erről is beszélt az amerikai CBS csatornának adott interjújában. „Még mindig úgy gondolja, hogy az éghajlatváltozás egy kacsa?” – kérdezték tőle. „Nem tartom kacsának” – felelte az elnök, de hozzátette, nem biztos benne, hogy a felmelegedésnek köze van az emberi tevékenységhez. Az amerikai elnök több mint egy éve jelentette be, hogy országa kivonul a párizsi klímaegyezményből, amelynek értelmében önkéntes felajánlások alapján csökkentették volna az aláíró országok a károsanyag-kibocsátást.

Donald Trump

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.