Ugrás a tartalomra

Trump szerint csalás volt, de ha az elektorok Bident választják, átadja a Fehér Házat

2020.11.27
07:08
2020.11.27
07:17
Forrás
MTI
Az amerikai elnök csütörtökön videokonferencián vett részt, amelyen az amerikai katonákat köszöntötte hálaadás napja alkalmából.

Tömeges csalás volt a választásokon, de ha az elektori testület Joe Biden demokrata párti jelöltet választja, akkor ő átadja a Fehér Házat - jelentette ki

A telekonferencia után újságírók is kérdezhettek az elnöktől, aki egyikük kérdésére válaszolva szögezte le, hogy ha az elektorok Biden mellett döntenek, akkor természetesen elhagyja a Fehér Házat. "Ön is tudja, hogy így fogok tenni" - mondta az újságírónak. Trump kifejtette: mivel több tagállamban egy sor kereset nyomán per zajlik, "még sok minden fog történni január 20-áig", azaz az elnöki beiktatás napjáig.

Kifejtette: "az emberek nagyon csalódottak voltak, hogy meglopták őket" Georgiában azáltal, hogy a voksok újraszámlálása előtt kihirdették a végeredményt Joe Biden javára. Pennsylvaniában egy szövetségi bíró a héten leállíttatta a választási végeredmény hitelesítését, mert helyt adott a Trump-kampány ügyvédjei perkeresetének, amelyet Pennsylvania állam, a demokrata párti kormányzó, Tom Wolf, valamint a helyi törvényhozás ellen nyújtottak be. A jogászok érvelése szerint megsértették a helyi alkotmányt azzal, hogy engedélyezték a levélszavazást. A szövetségi bíró egy nappal a végeredmény hitelesítése és a kihirdetése után állíttatta le a hitelesítési folyamatot.

Georgiában egy jobboldali szervezet nevében nyújtott be perkeresetet Sidney Powell ügyvéd, aki választási csalásokra hivatkozva az eredmény érvénytelenítését kérte.

Donald Trump
USA
elnök

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.