Ugrás a tartalomra

Trump szerint a venezuelai elnök Kuba bábja

2019.02.19
13:01
2024.03.19
08:50
Forrás
hirado.hu
Nicolás Maduro venezuelai elnök Kuba bábja – jelentette ki Donald Trump amerikai elnök hétfőn a miami nemzetközi egyetemen elmondott beszédében, amelyben a venezuelai válsággal foglalkozott.

Az elnök újra elmondta, a venezuelai válságot illetően „minden megoldás az asztalon van”. Beszéde későbbi részében ugyanakkor azt hangoztatta, hogy Washington „békés átmenetet” akar a latin-amerikai országban. A beszéd előtt Juan Guaidó videóüzenetben megköszönte az Egyesült Államoknak és Donald Trumpnak, hogy elszántan támogatják.

Venezuelában hatalmi harc zajlik Maduro és a magát Venezuela ideiglenes elnökévé nyilvánító Juan Guaidó között. A világ kormányai megosztottak Guaidó elismerésében: míg Oroszország mellett Kína és például Törökország is Madurót támogatja, addig az Egyesült Államokkal az élen mintegy ötven állam, köztük számos európai ország is elismerte az ellenzéki politikust ideiglenes venezuelai elnöknek.

Venezuela
Kuba
Donald Trump
Nicolás Maduro

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.