Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Bojan Slavković

Tüntetés Kosovska Mitrovicában – Maradunk!

2019.05.29
15:22
2019.05.29
19:16
Forrás
Szerbiai RTV
A szerbek nem félnek, és akármilyen erőszakot alkalmaznak is a fegyvertelen emberek ellen, csak megerősítik azt az akaratot, hogy mindenki itt maradjon szülőföldjén - jelentette ki Igor Simić.

Azok után, hogy tegnap a koszovói rendőrség különleges egységei betörtek Koszovó északi részébe, ma békesség uralkodott, de továbbra is feszült a hangulat – hangsúlyozta a Szerb Lista alelnöke.

Kosovska Mitrovica központjában délben tiltakozó gyűlés kezdődött. A koszovói szerb politikus szerint az albánok minden lehetséges eszközzel megpróbálják megfélemlíteni a szerbeket. Az intézkedések nem értek véget, újabb letartóztatások és megfélemlítések várhatók - tette hozzá Simić. Leszögezte, a szerb nép egységesebb mint valaha és nem fog elköltözni Koszovóról.

Igor Simić, alelnök, Szerb Lista: „Kihasználom ezt az alkalmat is, hogy felhívjam a nemzetközi közösség figyelmét, hogy értessék meg Prištinával, hogy erőszakkal nem lehet megoldani a politikai és egyéb problémákat. Másrészt mi bízunk a szerb államban, és Aleksandar Vučić államfőben, és tény, hogy annak, ami tegnap történt, nem szabad megismétlődnie.”

Kosovska Mitrovica
szerbek
albánok

Most

12:29, Frissítve: 14:22

Huszonöt éves az Emmanuel kamarakórus

Fennállásának a 25. évfordulóját ünnepelte vasárnap este az Emmanuel kamarakórus. A nagybecskereki Szathmáry Karolina leánykollégiumban bemutatott koncerttel és vendégfellépőkkel tették emlékezetessé a jeles jubileumot.

Népszerű

Kedvezményt kapott, aki észszerűen fogyasztott

Sokan kétkedve fogadták a hírt, hogy amennyiben takarékoskodnak az árammal, októbertől kedvezményt kaphatnak a fogyasztásukra. Az októberi villanyszámlák megérkeztek, és kiderült, érdemes volt-e spórolni.