Ugrás a tartalomra

Tüntetések Tiranában

2021.12.20
17:43
2021.12.20
21:10
Forrás
Pannon RTV
Albánok egy csoportja tiltakozást szervezett Tirana központjában Aleksandar Vučić szerb elnök érkezése és a Nyitott Balkán kezdeményezés miatt. Edi Rama a feszült helyzet miatt úgy döntött, hogy Elbasanba helyezi át a találkozó mai helyszínét.

A B92 információi szerint az albán fővárosban szerb zászlókat gyújtottak fel. A Novosti értesülései szerint a belvárosban egy színpadot is felállítottak, onnan szóltak az egyik ellenzéki párt képviselői a tüntetőkhöz.

A tiltakozást sajtóinformációk szerint Sali Berisha korábbi albán elnök szervezte. Berisha jelenleg az egyik ellenzéki párt frakcióját vezeti, amely ellenzi a regionális kezdeményezésen belüli együttműködést, ellentétben a párt elnökével, Lulzim Bashával, aki pedig támogatja azt. A tiltakozás tehát párton belüli nézeteltérésként is értelmezhető - írja a szerb közmédia.

Edi Rama albán miniszterelnök a Tiranában tapasztalható feszült helyzet miatt úgy döntött, hogy Elbasanba helyezi át a találkozó mai helyszínét. A megbeszélések várhatóan késő este kezdődnek. Ha keddre biztonságossá válik a helyzet, akkor a felek Tiranában folytatják a tárgyalást. Az üléshez csatlakozik Várhelyi Olivér uniós bővítési biztos is.

Albánia
Tirana
tüntetés
tüntetések

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.