Ugrás a tartalomra
Tanjug

Tüntetések Tiranában

2021.12.20
17:43
2021.12.20
21:10
Forrás
Pannon RTV
Albánok egy csoportja tiltakozást szervezett Tirana központjában Aleksandar Vučić szerb elnök érkezése és a Nyitott Balkán kezdeményezés miatt. Edi Rama a feszült helyzet miatt úgy döntött, hogy Elbasanba helyezi át a találkozó mai helyszínét.

A B92 információi szerint az albán fővárosban szerb zászlókat gyújtottak fel. A Novosti értesülései szerint a belvárosban egy színpadot is felállítottak, onnan szóltak az egyik ellenzéki párt képviselői a tüntetőkhöz.

Tanjug

A tiltakozást sajtóinformációk szerint Sali Berisha korábbi albán elnök szervezte. Berisha jelenleg az egyik ellenzéki párt frakcióját vezeti, amely ellenzi a regionális kezdeményezésen belüli együttműködést, ellentétben a párt elnökével, Lulzim Bashával, aki pedig támogatja azt. A tiltakozás tehát párton belüli nézeteltérésként is értelmezhető - írja a szerb közmédia.

Edi Rama albán miniszterelnök a Tiranában tapasztalható feszült helyzet miatt úgy döntött, hogy Elbasanba helyezi át a találkozó mai helyszínét. A megbeszélések várhatóan késő este kezdődnek. Ha keddre biztonságossá válik a helyzet, akkor a felek Tiranában folytatják a tárgyalást. Az üléshez csatlakozik Várhelyi Olivér uniós bővítési biztos is.

Albánia
Tirana
tüntetés
tüntetések

Most

14:15, Frissítve: 14:25

A hétvégén Folk Music Fest

Május 27-én és 28-án tartják a nyolcadik Folk Music Fest népzenei fesztivált a Palicsi Vigadó teraszán. Pénteken a Juhász zenekar nyitja meg a koncertsorozatot, szombaton délután fiatal népzenei együttesek fellépésével folytatódik a rendezvény.
12:21

Nemezeltek a magyarkanizsai gyerekek

A nemezelés alapjait sajátíthatták el a magyarkanizsai fiatalok a Dobó Tihamér Képtárban szerda délelőtt. A negyedik osztályos diákok a nemezt, mint anyagot és a felhasználási lehetőségeit is megismerhették.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.