Ugrás a tartalomra

Tüntetéssorozat söpört végig Albánián

2019.06.09
12:57
Forrás
Szerbiai RTV
Tiranában vízágyúkat és könnygázt vetett be a rendőrség - tudósít a szerb közmédia.

Foto: Tanjug/AP Photo/Hektor Pustina

A tüntetők Edi Rama albán miniszterelnök lemondását követelik, ezáltal pedig megnyílhat az út egy esetleges rendkívüli parlamenti választás kiírására. Az ellenzék azzal vádolja a jelenlegi kormányzópártot, hogy a legutóbbi parlamenti választást elcsalták, ezért követelnek rendkívüli voksolást. Az országban feszült a helyzet, ezért a június 30-ra bejelentett önkormányzati választásokat elhalasztotta az albán köztársasági elnök. A tüntetést szervezők nyilatkozatukban leszögezték, addig nem hagynak fel a demonstrációkkal, ameddig az albán kormányfő le nem mond tisztségéről.

Albánia
Tirana
Edi Rama
tüntetés

Most

15:11

Megújult a nagyfényi óvoda

A szabadkai Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény hat óvodájának egy-egy szobája kapott új bútorzatot az UNICEF szerbiai irodája A fellendülés évei programja keretében.
13:35, Frissítve: 14:16

Ma van Szent György napja

Az igazi tavasz kezdetét a néphagyomány e naptól számítja, az állattartók ilyenkor hajtották ki a juhokat és a szarvasmarhákat.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.