Ugrás a tartalomra

Tüntettek a koszovói szerbek

2024.02.12
13:29
Forrás
Pannon RTV
Több tízezren vonultak utcára Kosovska Mitrovicában. A tüntetők a koszovói kormány intézkedései miatt vonultak utcára, mert szerintük azok célja, hogy ellehetetlenítse az ott élő szerbek életét.

A tüntetésen elhangzott, hogy a Koszovói Központi Bank döntése, hogy betiltja a dinár forgalmát Koszovó területén, politikai döntés, amely közvetlenül ellehetetleníti a szerbek szülőföldön maradását.

A megmozdulást a Koszovón élő szerb nyugdíjasok szervezték, mert számukra ezzel a döntéssel lehetetlenné válik a szerbiai nyugdíjak felvétele. A nyugdíjasok képviselői elmondták, nem igaz, hogy tudnak számlát nyitni egyes bankfiókokban, mivel a koszovói hatóságok nem ismerik el a szerbiai Nyugdíjbiztosítási Alap határozatait. Így pedig nem tudják felvenni a juttatásaikat.

Koszovó
tüntetés

Most

18:56, Frissítve: 20:03

Fújták a harsonát a zentai diákok

Harsona szótól volt hangos a Petőfi Sándor Általános Iskola Zentán. Az intézmény harmadik osztályos tanulói adtak rövid koncertet Szögi István harsonaművész vezetésével.

Népszerű

Érkeznek a kék kukák

Megkezdte a szelektív hulladékgyűjtésre szolgáló kék kukák szétosztását a Szabadkai Köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalat a Kér helyi közösség és a Harcosok sorakozója lakótelep egy részén.