Ugrás a tartalomra

Tusk konkrét javaslatokat vár a brit kormányfőtől a patthelyzet feloldására

2018.10.16
23:02
Forrás
MTI
Konkrét javaslatokat vár az Európai Tanács elnöke Theresa May brit kormányfőtől az Egyesült Királyság uniós kiválásáról szóló tárgyalások során kialakult patthelyzet feloldására.

Ezt maga Donald Tusk jelentette ki kedden Brüsszelben. Tusk rámutatott: kreatív javaslatokra lenne szükség az áttöréshez az uniós vezetők szerdán kezdődő csúcstalálkozóján.

A legfőbb vitás pontot továbbra is az ír-északír határellenőrzés kérdése jelenti. „Az ír megoldás a gordiuszi csomó új változata, azonban nem látok sehol új Nagy Sándort" - mondta a tanács elnöke.

Az eredeti tervek szerint most kellene megkötni a megállapodást a brit kilépés feltételeiről, de ez egyes korábbi biztató hírek ellenére valószínűleg nem fog sikerülni. Bennfentes források szerint Michel Barnier uniós főtárgyaló arról beszélt kedden, hogy a decemberi EU-csúcs lehet az egyezség "legvégső határideje".

Donald Tusk
Brexit
Theresa May

Most

Népszerű

Álommunka, álombér?

Egyetlen napot sem kell várniuk, hogy munkát kapjanak, a fizetésük pedig több mint 200 ezer dinár is lehet. A felmérések szerint jelenleg a gépészmérnökök a legkeresettebbek a szerbiai munkaerőpiacon.