Ugrás a tartalomra

Tusk konzultációkat kezd a huszonhetekkel a kiválási határidő halasztásáról

2019.10.22
23:14
Forrás
MTI
Donald Tusk, az ET elnöke konzultációkat kezd az Egyesült Királyság kiválási határidejének 2020. január 31-ig történő esetleges halasztásáról a tagállamok vezetőivel - közölte az EB szóvivője.

A brit alsóház kedd este elfogadta a Brexit feltételrendszerét rögzítő megállapodás általános alapelveit, azonban leszavazta az annak ratifikációjára kidolgozott rendkívül feszes kormányzati menetrendet.

Mina Andreeva arról számolt be a Twitteren, hogy tudomásul vették ezeket a döntéseket, és várják, hogy a londoni kormány tájékoztatást nyújtson következő lépéseiről.

Diplomáciai források szerint a huszonhetek brüsszeli EU-nagykövetei nagy valószínűséggel szerdán összeülnek a friss fejlemények értékelése céljából.

Donald Tusk
Brexit

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.