Ugrás a tartalomra

Tusk: Lehetséges a Brexit halasztás

2019.03.20
20:30
Forrás
MTI
Lehetségesnek nevezte a brit európai uniós tagság jövő pénteken esedékes megszűnésének rövid távú halasztását Donald Tusk Brüsszelben.

Az Európai Tanács elnöke azonban kijelentette: ehhez a londoni parlamentnek el kell fogadnia az EU-val elért Brexit-megállapodást, amelynek újratárgyalását kizárta. Donald Tusk közölte, az uniós állam-, illetve kormányfők e heti tanácskozása után nem tervezi a testület rendkívüli ülésének összehívását a jövő hétre a Brexit miatt, lehetőség van viszont arra, hogy az Európai Tanács írásban döntsön a tárgyalások meghosszabbításáról. Theresa May szerdán kérte hivatalosan a brit EU-tagság jövő pénteken esedékes Brexit elhalasztását június 30-áig. A brit törvényhozás eddig kétszer – jelenlegi formájában múlt kedden – nagy többséggel elvetette a kilépésről szóló megállapodást.

Donald Tusk

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.