Ugrás a tartalomra

Tusk: Nem tárgyalható újra a brit kiválási szerződés

2019.01.30
07:00
2024.03.19
08:44
Forrás
MTI
A kiválási szerződés a legjobb és az egyetlen lehetséges módja a szigetország rendezett kilépésének - nyilatkozta kedd este szóvivője útján Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke.

Nem tárgyalható újra a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszeréről szóló megállapodás, és benne az úgynevezett ír-északír tartalékmegoldás sem - szögezte le kedd este szóvivője útján Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke. A szóvivő közölte, továbbra is arra kérik az Egyesült Királyság kormányát, hogy mielőbb tegye világossá szándékait a következő lépésekre való tekintettel. A kiválási szerződés a legjobb és az egyetlen lehetséges módja a szigetország rendezett kilépésének - fogalmazott. Az előzmény az, hogy a londoni parlament alsóháza kedden felszólította a brit kormányt, hogy kérje a Brexit-szerződés újranyitását a bennmaradó EU-tagállamoktól, és tárgyaljon "alternatív lehetőségekről" a brit belpolitikai konfliktus alapját képező, úgynevezett backstop-záradék helyett, amelynek célja annak biztosítása, hogy mindenféleképpen elkerüljék a fizikai határellenőrzés visszaállítását az Ír-szigeten.

Donald Tusk
Brexit
brit
kiválás

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.