Ugrás a tartalomra

Tusk támogatja a nyugat-balkáni államok integrációját

2019.11.21
10:06
Forrás
Szerbiai RTV
Donald Tuskot tegnap választották meg az Európai Néppárt elnökévé.


Az Európai Unió intézményei a továbbiakban is támogatják a nyugat-balkáni országokat európai integrációjuk útján - hangzott el tegnap Zágrábban, ahol Donald Tuskot választották meg az Európai Néppárt elnökévé. A pártcsalád kongresszusán a bővítés kérdése is szóba került. Az újonnan megválasztott elnök egyebek között azt mondta, hogy az EU csak a nyugat-balkáni államokkal lehet teljes. Többek között Angela Merkel német kancellár és Andrej Plenković horvát kormányfő is támogatásáról biztosította a balkáni régió országait. Merkel azt mondta, hidakat kell építeni, az Európai Néppárt szerepe pedig pontosan ez. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság megválasztott elnöke az eseményen azt mondta, az újonnan felálló EB is azon dolgozik majd, hogy európai perspektívát nyújtson a Balkán országainak.

Donald Tusk
Európai Néppárt
elnök
bővítés
integráció
Nyugat-Balkán

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.