Ugrás a tartalomra

Üdvözlik Szerbia párbeszéd iránti elkötelezettségét Koszovóval

2022.02.03
19:47
2022.02.03
20:06
Forrás
Szerbiai RTV
Gabriel Escobar és Miroslav Lajčak gyors előrelépést szeretne látni.

Gabriel Escobar, az Amerikai Egyesült Államok nyugat-balkáni különmegbízottja és Miroslav Lajčak, a Belgrád és Pristina közötti párbeszédért felelős uniós különmegbízottja is üdvözli Szerbia párbeszéd iránti elkötelezettségét Koszovóval kapcsolatban. Lajčak ennek kapcsán azt mondta, hogy Belgrád és Pristina minden korábbi megállapodást tiszteletben kell, hogy tartson. Az európai diplomata hozzátette, hogy az Egyesült Államok képviselőjével való közös belgrádi látogatás az egység fontos üzenetét közvetíti a feleknek.

Lajčak és Escobar is gyors előrelépést szeretne látni a kapcsolatok normalizálása terén. Az Egyesült Államok nyugat-balkáni különmegbízottja meggyőződésének adott hangot annak kapcsán, hogy a Balkánnak az európai közösség részét kell képeznie. Escobar kiemelte annak jelentőségét is, hogy a párbeszéd rendezése fontos az európai integráció szempontjából.

Gabriel Escobar
Miroslav Lajčak
Koszovó

Most

13:35, Frissítve: 14:16

Ma van Szent György napja

Az igazi tavasz kezdetét a néphagyomány e naptól számítja, az állattartók ilyenkor hajtották ki a juhokat és a szarvasmarhákat.
13:18, Frissítve: 14:11

Minden cseppje aranyat ér

Megérkezett a gazdák által várva várt csapadék. Vajdaság legnagyobb részén 10 és 15 milliméter közötti eső hullott az elmúlt egy napban.
11:14, Frissítve: 13:09

Gyulán gyűlnek össze a világ tűzoltói májusban

24. Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrára négy napon át, május 09-e és 12-e között várják nemcsak a szakmabelieket, hanem mindenkit, aki szeretne részt venni egy nagyszabású, attraktív és látványos programon.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.