Ugrás a tartalomra

Új adó- és vámtörvények a szerbiai parlament előtt

2020.11.24
14:12
2020.11.24
16:17
Forrás
Pannon RTV
Három adó- és két vámtörvényt ismertetett ma Siniša Mali a szerbiai Képviselőházban.

A pénzügyminiszter kijelentette, hogy az öröklési és ajándékozási adó, valamint az abszolút jogok átruházásának adója 2022. január 1-jétől az Adóhatóságtól átkerül a helyi önkormányzatokhoz, így azok jövedelmét fogja gyarapítani. Az ülés egy perces néma csenddel kezdődött, amellyel a néhai Irinej szerb pátriárka előtt tisztelegtek a képviselők. Pék Zoltán, a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti képviselője felszólalásában rámutatott, Szerbia teljes jogú tagja szeretne lenni az Európai Uniónak, a jogharmonizáció pedig a vámtörvényeket is érinti.

Pék Zoltán, köztársasági parlamenti képviselő, VMSZ: „Ebben a törvényjavaslatban azt is javasolták, hogy határozzák meg a melléképületek adóalapját, amelyet ugyanabba az ingatlancsoportba kell sorolni, ahol a garázsok is megtalálhatók. Ahogyan elmondtam, a Vajdasági Magyar Szövetség képviselőcsoportja végül megszavazza majd ezt a törvényt.”

adó
vám
szerbiai parlament
Pék Zoltán
Siniša Mali

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.