Ugrás a tartalomra

Új elemekkel bővült a bajsai óvoda játszótere

2018.09.21
15:17
2018.09.24
17:21
Forrás
Pannon RTV
A gyerekek az európai uniós szabványoknak megfelelő biztonságos, gyerekbarát, fejlesztő elemeket kaptak.

A megújult játszóteret ünnepélyes keretek között Jerasz Anikó, a Magyar Összefogás lista jelöltje adta át a Bambi Iskoláskor Előtti Intézmény bajsai óvodájának. A gyerekek azonnal birtokba is vették az új hintát és a mászóvárakat.

Németh Katalin, óvónő: „A korosztálynak megfelelőek a játszótéri elemek, tíz éves korig is jöhetnek ide játszani a gyerekek, EU-konformak, tehát teljesen fából készültek és olyanok, hogy a gyerekek ne tudják magukat megütni.”

Az új játszóteret az MNT a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program keretében biztosította az intézménynek mintegy 700 000 dinár értékben.

Petkovics Márta, jelölt, Magyar Összefogás: „A Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program keretein belül több mint hatvan játszóteret fogunk átadni. Ezt 2017-ben kezdtük meg, és és 2019 végéig megtörténik mindez. Ezen kívül az óvodaépületek felújítását, tatarozását végezzük Vajdaság-szerte, ugyanakkor gondolunk az óvodapedagógusok továbbképzésére is.”

A Magyar Összefogás célja, szebb jövőt, jobb feltételeket biztosítani a gyerekeknek. Ezt a célt szolgálja a például a Vackor-program, a beiskolázási program, a tanulmányi ösztöndíj, az Európa kollégium is - emelte ki Fazekas Róbert, a Magyar Összefogás jelöltje: „A Magyar Nemzeti Tanács el tudott jutni a kis településekre is, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-vel és a nemzetpolitikai államtitkársággal együtt minden városi és falusi magyar gyermek is érezheti, hogy valóban törődnek vele. A nemzeti tanács valóban magyar, valóban nemzeti, és azt gondolom, hogy a megkezdett munkát kell tovább folyatnunk.”

A jelöltek a helyszínen arról is érdeklődtek, milyen további fejlesztések szükségesek a bajsai óvodánál.

Magyar Összefogás
Jerasz Anikó
Petkovics Márta
Bajsa

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.