Ugrás a tartalomra
Ivica Dacic, Szijjarto Peter
Pannon RTV

Új határátkelőhely nyílt meg Szerbia és Magyarország között

2018-04-03
14:41
2018-04-03
15:30
Szijjártó Péter magyar külgazdasági- és külügyminiszter, valamint Ivica Dačić szerb külügyminiszter közösen nyitotta meg a Bácsszentgyörgy és Haraszti közötti átkelőhelyet.

Közösen vágta át a két ország zászlajának színeiből álló szalagot a Haraszti és a Bácsszentgyörgy közötti új határátkelőhelyen Szijjártó Péter és Ivica Dačić. A szerb külügyminiszter a megnyitón Szerbia őszinte barátjának nevezte Magyarországot, a magyar kormányt és annak tagjait. „Ebben a pillanatban a nemzetközi színtéren a legnagyobb szerb Szijjártó Péter, mivel annyira hangosan, erősen és bátran védi Szerbiát a nehéz helyzetekben. Lehet, hogy mások is így gondolják, de azt ki is kell mondani. A magyar kormány, Orbán miniszterelnök úr és Szijjártó miniszter úr valódi barátai Szerbiának.”

A nyugat-bácskai Haraszti és Bácsszentgyörgy között kedden megnyitott határátkelő Szerbia és Magyarország között a nyolcadik határátjáró, amely reggel 7 és este 7 óra között fogadja az arra utazókat. A két ország közötti baráti viszony a gazdasági mutatókon is meglátszik az illetékesek szerint. A Magyarország és Szerbia közötti árucsere-forgalom összértéke 2017-ben meghaladta a két és fél milliárd eurót. Ehhez pedig mindkét oldalon komoly erőfeszítéseket kellett tenni - mondta az ünnepélyes átadón Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter. „Komoly kompromisszumokat kellett vállalni. Komoly politikai kockázatot vállalni. Azonban a két kormány mégis csak azt a józan észen alapuló belátást tette meg, hogy sokkal jobb jóban lenni, mint rosszban. Sokkal jobb, hogy ha közös sikertörténeteink vannak, minthogy ha veszekedésre fecséreljük az időnket. Ez a közös sikertörténet ma tovább íródik egy újabb határátkelőhelynek a megnyitásával.”

A tervek szerint a közeljövőben Szerbia és Magyarország között a kilencedik határátkelőt is megnyitják. A Rábé és Kübekháza közötti átjáró építkezési munkálatait még az idén megkezdik.

határátkelő
határ

Most

23:28

A Szabadkai Zeneiskola Újévi hangversenye

Újévi hangversenyt adott a Szabadkai Zeneiskola a Városháza dísztermében. Az intézmény idén ünnepli fennállásának 150. évfordulóját, ezért nagyszabású újévi hangversennyel készültek a közönségnek.
21:46

Énekelj a boldogságért

Ezzel a címmel tartottak gyerekkoncertet szerda este a szabadkai Ivan Sarić Műszaki Iskola tornatermében, ahol Bagdi Bella és zenekara a Jobb Veled a Világ Alapítvány tagjai léptek fel.
19:07

Ma este eldől Theresa May sorsa

Bizalmi szavazást kezdeményezett Theresa May miniszterelnök ellen a kormányzó brit Konzervatív Párt alsóházi frakciója. A titkos szavazás ma este lesz.

Népszerű

Pannon friss hír

Csődöt jelentett a Vojvodinaput vállalat

Csődöt hirdetett ki a nagybecskereki bíróság az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban. A csődeljárás idén októberben indult - közölte a végzés indoklásában Ljiljana Popov, csődbíró.