Ugrás a tartalomra
Ivica Dacic, Szijjarto Peter
Pannon RTV

Új határátkelőhely nyílt meg Szerbia és Magyarország között

2018-04-03
14:41
2018-04-03
15:30
Szijjártó Péter magyar külgazdasági- és külügyminiszter, valamint Ivica Dačić szerb külügyminiszter közösen nyitotta meg a Bácsszentgyörgy és Haraszti közötti átkelőhelyet.

Közösen vágta át a két ország zászlajának színeiből álló szalagot a Haraszti és a Bácsszentgyörgy közötti új határátkelőhelyen Szijjártó Péter és Ivica Dačić. A szerb külügyminiszter a megnyitón Szerbia őszinte barátjának nevezte Magyarországot, a magyar kormányt és annak tagjait. „Ebben a pillanatban a nemzetközi színtéren a legnagyobb szerb Szijjártó Péter, mivel annyira hangosan, erősen és bátran védi Szerbiát a nehéz helyzetekben. Lehet, hogy mások is így gondolják, de azt ki is kell mondani. A magyar kormány, Orbán miniszterelnök úr és Szijjártó miniszter úr valódi barátai Szerbiának.”

A nyugat-bácskai Haraszti és Bácsszentgyörgy között kedden megnyitott határátkelő Szerbia és Magyarország között a nyolcadik határátjáró, amely reggel 7 és este 7 óra között fogadja az arra utazókat. A két ország közötti baráti viszony a gazdasági mutatókon is meglátszik az illetékesek szerint. A Magyarország és Szerbia közötti árucsere-forgalom összértéke 2017-ben meghaladta a két és fél milliárd eurót. Ehhez pedig mindkét oldalon komoly erőfeszítéseket kellett tenni - mondta az ünnepélyes átadón Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter. „Komoly kompromisszumokat kellett vállalni. Komoly politikai kockázatot vállalni. Azonban a két kormány mégis csak azt a józan észen alapuló belátást tette meg, hogy sokkal jobb jóban lenni, mint rosszban. Sokkal jobb, hogy ha közös sikertörténeteink vannak, minthogy ha veszekedésre fecséreljük az időnket. Ez a közös sikertörténet ma tovább íródik egy újabb határátkelőhelynek a megnyitásával.”

A tervek szerint a közeljövőben Szerbia és Magyarország között a kilencedik határátkelőt is megnyitják. A Rábé és Kübekháza közötti átjáró építkezési munkálatait még az idén megkezdik.

határátkelő
határ

Most

23:00, Frissítve: 23:07

Az Opel is manipulált a károsanyag-kibocsátással

Elrendelte 96 ezer Opel autó visszahívását pénteken a német közúti közlekedési hatóság a Volkswagen csoport dízelbotrányában leleplezett visszaéléshez hasonló károsanyag-kibocsátási manipuláció miatt.
20:24, Frissítve: 20:53

Mintegy ezer ösztöndíjasa van az MNT-nek

A 2018/19-es tanévre 228 kezdő egyetemistával és főiskolással, valamint 59 demonstrátori ösztöndíjassal írtak alá szerződést az újvidéki Európa Kollégiumban megrendezett ünnepségen.
19:14, Frissítve: 19:21

Civil Piknik a hét végén

A kétnapos összejövetel célja különböző civil gyakorlatok bemutatása, megvitatása, egymás munkájának megismerése, új kapcsolatok kiépítése. Az idei rendezvény témája: A közösség segítő ereje.

Népszerű

utcai látkép

Lebontják az engedély nélkül épült házakat

Lebontják az engedély nélkül épített objektumokat Szerbiában - ez történhet, ha életbe lép a legalizálásáról szóló jogszabály-módosítás, amely tegnap került a köztársasági parlament napirendjére.
Tisza

Holttestet emeltek ki Zentánál a Tiszából kedden

Meg nem erősített információk szerint a múlt pénteken hajnalban a hídról vízbe esett férfi testét vetette ki magából a folyó, és ezt fedezték fel a vízparton sétálók - írja a Magyar Szó.