Ugrás a tartalomra

Új helikopterekkel gazdagodott a szerb katonaság

2019.12.02
16:34
Forrás
www.mod.gov.rs
Az Mi-35M típusú légi járművek ma érkeztek a batajnicai reptérre.

Az Oroszországból szállított helikoptereket éjszakai és nappali bevetésen is használhatják és alkalmasak arra is, hogy összetett időjárási körülmények között repüljenek. Aleksandar Vulin szerb védelmi miniszter korábban elismerően nyilatkozott a gépekről, elmondása szerint az Mi-35M típussal jelentős képességnövekedést érünk el. Ez a helikopter a bevetés során tűzharcban segítséget nyújt a levegőből a gyalogosoknak, képes arra, hogy a fedélzetén nyolc fegyverest szállítson a megfelelő helyre, fegyvereket tud eljuttatni, a fronton ragadt katonák kimentési akcióiban is rendkívül sikeresnek bizonyul.

Aleksandar Vulin
Batajnica
katonaság

Most

16:14, Frissítve: 16:22

Kortárs kiállítás a Kortárs Galériában

Kortárs képzőművészek által adományozott alkotásokból nyílt kiállítás a Kortárs Galériában Szabadkán. Goran Despotovskival, Mihailo Vasiljevićel és a videólinken csatlakozó Részegh Botonddal Nela Tonković beszélgetett.
15:56

Adománydobozt, mobiltelefont is loptak

A szabadkai rendőrkapitányság munkatársai a zombori rendőrséggel együttműködve letartóztatták a 2001-es születésű szabadkai V.P.-t és az 1995-ben született Apatin környéki N.M.-et, minősített lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.