Ugrás a tartalomra

Új képviselői csoport alakult a Vajdasági Parlamentben (videó)

2016.11.08
14:48
Alternatíva a Vajdaságért – Magyar Mozgalom – VMDK néven új képviselői csoport alakult a Vajdasági Parlamentben
Alternatíva a Vajdaságért – Magyar Mozgalom – VMDK néven új képviselői csoport alakult a Vajdasági Parlamentben. Az új frakció mai újvidéki sajtótájékoztatóján Korhecz Tamás, a képviselői csoport elnöke ismertette az általános célkitűzéseket, majd a csoport tagjai beszéltek személyes motivációjukról, miért csatlakoztak az új tartományi parlamenti csoportosuláshoz. Az alternatíva Vajdaságért – Magyar Mozgalom – VMDK képviselői csoport alapvetően ellenzéki állásfoglalást képvisel majd a tartományi parlamentben. Ha a vajdasági kormány valamiben jó döntést hoz, azt is elismerik majd – mondta Korhecz Tamás, a képviselői csoport vezetője. - Az új frakció abból a célból alakult meg, hogy azokat az értékeket, amelyek az MM és a VMDK programjában szerepeltek, azokat kiegészítve más képviselőkkel hatékonyabban tudjuk képviselni a vajdasági képviselőházban, erősebben hallatszódjon a hangunk. Csonka Áron szerint vissza kell adni a tartományi parlamenti képviselők méltóságát, hogy saját belátásuk szerint, ne pedig parancsra szavazzanak az egyes kérdésekben. - Mi olyan frakció vagyunk, ahol mindenkinek van saját gondolata, és megvitatván a gondolatunkat szabadon tudunk dönteni, hogy hogyan fogunk szavazni, senki nem fogja nekünk megmondani telefonon, hogyan szavazzunk egy-egy kérdésben.



Amir Bislimi a Demokrata Párt színeiben lett tartományi parlamenti képviselő. Miután elhagyta a DP-t - mandátumát megtartva - ebben a képviselői csoportban ismerte fel azokat az értékeket, amelyek mellett kiáll képviselősége során. Arsen Kurjacki nem önként távozott abból a pártból, melynek képviselőjeként bejutott a tartományi parlamentbe. Őt kizárták az Elég volt mozgalomból, mivel több kérdésben is a mozgalom álláspontjával ellentétes álláspontot képviselt. Jelena Balašević a Demokrata Párton belüli választásokat követően lépett ki ebből a politikai tömörülésből. - Észrevettem, hogy vannak még olyanok a vajdasági parlamentben, akik nem tartoznak egyik képviselői csoporthoz sem, és ugyanazokat az értékeket képviselik, lényegi értékeket, amelyek közvetlenül befolyásolják az életünket, és ezek képviselete a legfontosabb. Az új képviselői csoport, amelynek öt tagja van, a parlamentarizmus és a demokrácia alapvető értékei mellett a nemzetiségek egyenjogúsága, a multikulturalizmus eszméi mellett száll síkra – hangzott el a sajtótájékoztatón.
Vajdaság
VMDK
MM
képviselői csoport

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.