Ugrás a tartalomra

Új Marshall-tervre van szükség, amelyet Európa finanszíroz

2020.04.23
21:44
2020.04.23
21:58
Forrás
MTI, wikipedia.org
A szolidaritás szellemében fogant új Marshall-tervre van szükségünk, amelyet Európa finanszíroz - jelentette ki David Sassoli.

Az európai uniós tagállamok állam-, illetve kormányfőinek videokonferencia keretében csütörtök délután megkezdődött csúcstalálkozója résztvevőihez intézett beszédében az EP elnöke elmondta, az unió felelőssége, hogy gyorsan választ adjon a járványra, és minden lehetséges eszközt ki kell használni a válsághelyzet orvoslására. Az újjáépítési tervvel kapcsolatban hozzátette, hogy együttes erőfeszítések szükségek, mivel több EU-tagország a költségvetési hiány növelése nélkül nem tudja megtenni a gazdasági helyreállításhoz szükséges lépéseket.

Sassoli hangsúlyozta, az Európai Parlament támogatja, hogy kötvényeket bocsássanak ki a gazdaság helyreállításának finanszírozására.

Már több nagyratörő javaslatot letettünk az asztalra, de azt hiszem, az állam- és kormányfőknek ma még ambiciózusabbnak kell lenniük - tette hozzá.

Az egynapos csúcstalálkozón arról tárgyalnak, hogy a koronavírus-járvány okozta válságot követően miként indítsák újra a gazdaságot.

Az EU tagországainak vezetői a csütörtöki videokonferencia keretében többek között a koronavírus-járvány megfékezésére hozott rendkívüli intézkedések fokozatos feloldására irányuló közös európai ütemterv kidolgozásáról is tárgyalnak.

Az eredeti Marshall-terv egy nemzetközi segélyprogram volt a második világháború után, amely George C. Marshall amerikai külügyminiszterről kapta a nevét. Marshall 1947. június 5-én átfogó amerikai segélyprogramot hirdetett meg minden olyan háború sújtotta európai ország számára, amely az újjáépítésben hajlandó volt az Amerikai Egyesült Államokkal együttműködni. 

Marshall-terv
Európa
David Sassoli
Európai Parlament
kötvény
kibocsátás
gazdaság
helyreállítás

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.