Ugrás a tartalomra
Pixabay

Új névjavaslattal állt elő Görögország Macedóniával kapcsolatban

2018-03-20
19:56
Forrás
Tanjug
Nikosz Kociasz görög külügyminiszter szerint az ország neve lehetne Felső-Macedónia vagy Új Macedónia - írja a Tanjug hírügynökség.

Kociasz csütörtökön látogat a macedón fővárosba, ahol egyeztetések folytat egyebek között a görög-macedón névvitával kapcsolatban is. Az új névre vonatkozó javaslatukat már elküldték a szkopljei vezetésnek. A görög külügyi tárcavezető szerint az egyeztetések előrelépést jelenthetnek a két ország viszonyában is.

Görögország
Macedónia
névjavaslat

Most

01:14, Frissítve: 01:22

Tombol a hőség Észak-Európában is

A szikkadt aljnövényzet sok helyütt lángra kapott Svédországban - az elmúlt két évtized legsúlyosabb erdőtüzei pusztítanak még a Sarkkörön túl is.
01:09

Pokoli hőség Japánban

Már Meteorológiai figyelmeztetést adtak ki Japánban, ahol a hőhullám legalább 30 emberrel végzett. A hőséggel összefüggő rosszullétek miatt több ezren kerültek kórházba az elmúlt két hétben.

Népszerű

Orbánt fogadja Pásztor István

Orbán Viktor Szabadkán

Megérkezett Szabadkára Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök először Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével találkozott a VMSZ székházában.
FIDESZ - KDNP

Országosan tarolt a Fidesz

Országgyűlési választásokat tartottak Magyarországon. Az Index hírportál szerint országosan tarolt a Fidesz, Budapesten pedig a baloldalra szavaztak többen.