Ugrás a tartalomra
Pixabay

Új névjavaslattal állt elő Görögország Macedóniával kapcsolatban

2018-03-20
19:56
Forrás
Tanjug
Nikosz Kociasz görög külügyminiszter szerint az ország neve lehetne Felső-Macedónia vagy Új Macedónia - írja a Tanjug hírügynökség.

Kociasz csütörtökön látogat a macedón fővárosba, ahol egyeztetések folytat egyebek között a görög-macedón névvitával kapcsolatban is. Az új névre vonatkozó javaslatukat már elküldték a szkopljei vezetésnek. A görög külügyi tárcavezető szerint az egyeztetések előrelépést jelenthetnek a két ország viszonyában is.

Görögország
Macedónia
névjavaslat

Most

07:44

Ma van a magyar kultúra napja

Több vajdasági településen is megünneplik a mai napot. Szabadkán a Népkör Magyar Művelődési Központ ez alkalomból fotókiállítással és középiskolások előadásával várja az érdeklődőket 19 órától.
20:29

Közeleg a holdújév

A világ népességének negyede számára ez az év legnagyobb ünnepe. Idén a holdújév vagy ahogy Ázsiában nevezik a tavaszköszöntő február 5-én kezdődik.
20:19

Több ENSZ-békefenntartót öltek meg Maliban

Meggyilkolták az ENSZ-békefenntartó missziójának 10 tagját, 25-öt pedig megsebesítettek az Al-Kaidával kapcsolatban álló dzsihádisták - jelentették az Egyesült Nemzetek Szervezetének illetékesei.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.