Ugrás a tartalomra

Új politikai szervezet alakult Új Vajdaság névvel

2018.07.25
21:56
Forrás
VajdaságMa
Új politikai szervezet alakult Új Vajdaság néven, amelynek alapítói a többi között Dr. Zorana Šobot, Dr. Miroslav Ilić sebész és Branislav Majstorović ügyvéd, mindhárman újvidékiek, tudta meg a 021.rs

Az új politikai szervezet alapítóinak és a tagságának egy része a Saša Janković vezette Szabad Polgárok Mozgalmának voltak a tagjai. A szervezetet Nova V néven jegyezték be áprilisban, és a nyár végéig hivatalosan is bemutatják majd. A politikai szervezet elnöke Miroslav Ilić. Az új szervezet célja egy demokratikus Vajdaság kialakítása Európában, amely antifasiszta kultúrával és hagyományokkal rendelkezik. 

párt

Most

13:32, Frissítve: 15:06

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.