Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Új szakaszába lépett a szerbiai pártok közötti párbeszéd

2021.04.19
11:25
2021.04.19
11:32
Forrás
Vajdasági RTV
Az EP-képviselők először a parlamenti pártok képviselőivel tárgyalnak.

Új szakaszába lépett a szerb köztársasági parlament által kezdeményezett pártok közötti párbeszéd, ami az Európai Parlament közvetítésével valósul meg. Hétfőtől csütörtökig tartanak az online konzultációk, amelyek során az EP-képviselők először a parlamenti pártok képviselőivel tárgyalnak, majd azokkal a tömörülésekkel, amelyeknek nincs képviselőjük Belgrádban. Az egyeztetéseket követően megszülethetnek a választási feltételekre vonatkozó párbeszéd alapjai a hatalmi pártok és az ellenzék között.

A bejelentések szerint a hivatalos tárgyalások a kormánypártok és az ellenzék között júniusban várhatók. Ivica Dačić házelnök április 26-ára jelentett be találkozót azoknak a pártoknak a képviselőivel, akik nem igényelték az Európai Parlament közvetítését a választási feltételekről szóló tárgyalásokról.

párbeszéd
Európai Parlament

Most

14:31, Frissítve: 14:37

Megszépült Felsőhegy játszótere

A Felsőhegyi Önkéntes Központ aktivistái felújították a falu játszóterét és annak környékét, így megszépítve és biztonságosabbá téve azt a legkisebbeknek.

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Zivatarokkal ér véget a májusi nyár

Záporok, zivatarok váltják a nyári meleget. A lehűlés már a hét közepén megérkezik térségünkbe, helyenként erős lesz a szél és viharok is kialakulhatnak.