Ugrás a tartalomra

Új szakaszába lépett a szerbiai pártok közötti párbeszéd

2021.04.19
11:25
2021.04.19
11:32
Forrás
Vajdasági RTV
Az EP-képviselők először a parlamenti pártok képviselőivel tárgyalnak.

Új szakaszába lépett a szerb köztársasági parlament által kezdeményezett pártok közötti párbeszéd, ami az Európai Parlament közvetítésével valósul meg. Hétfőtől csütörtökig tartanak az online konzultációk, amelyek során az EP-képviselők először a parlamenti pártok képviselőivel tárgyalnak, majd azokkal a tömörülésekkel, amelyeknek nincs képviselőjük Belgrádban. Az egyeztetéseket követően megszülethetnek a választási feltételekre vonatkozó párbeszéd alapjai a hatalmi pártok és az ellenzék között.

A bejelentések szerint a hivatalos tárgyalások a kormánypártok és az ellenzék között júniusban várhatók. Ivica Dačić házelnök április 26-ára jelentett be találkozót azoknak a pártoknak a képviselőivel, akik nem igényelték az Európai Parlament közvetítését a választási feltételekről szóló tárgyalásokról.

párbeszéd
Európai Parlament

Most

11:07, Frissítve: 11:16

Semmelweis filmbemutató Palicson

A VMSZ és a Vándormozi most a Semmelweis-filmet hozza Palicsra - közölte közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint. A vajdasági díszbemutatót május 8-án tartják a Palicsi Vigadóban 19:30-tól.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.