Ugrás a tartalomra

Új választási bizottság Adán

2020.03.09
10:34
2020.03.09
17:20
Forrás
Pannon RTV
Rendkívüli községi képviselő-testületi ülés keretein belül nevezték ki az új választási bizottságot Adán.

A korábban, december 30-án megválasztott bizottság nem volt megfelelő az ellenzék szerint, mert a tagok nevei mellett nem tüntették fel, hogy melyik pártkoalíció vagy polgári csoport javasolta a tagságot.

Az adai önkormányzati választási bizottság összetételét még tavaly december 30-án kihirdették, azonban a VMDK önkormányzati képviselője szóvá tette, hogy a végzés, amely azon az ülésen született, nem megfelelő, hiszen nem tesz eleget a választási törvénynek - magyarázta stábunknak Csonka Áron, a párt elnöke. Hozzátette, a hibát abban látták, hogy a tagok nevei mellett nem tüntették fel, hogy melyik pártkoalíció vagy polgári csoport javasolta ebbe az összetételbe: „Ez volt az egyik oka. A másik pedig, hogy a törvény szerint, annak ellenére, hogy a kisebbségi pártoknak nincs is képviselő csoportjuk, akkor is joguk van ajánlatot adni az állandó összetételre, hiszen az állandó összetételnek képviselnie kell azokat az állapotokat, amelyek az adott pillanatban vannak a képviselő-testületben. Mivel a VMDK 2016-ban két képviselőt juttatott a helyi képviselő testületbe így jogot formált arra, hogy javaslatot adjon.”

A VMDK elnöke azt is hozzátette, hogy úgy érzik, azzal, hogy nem ajánlottak tagokat a választási bizottságba, kizárták őket a döntéshozatalból. A Közigazgatási Bíróság március 6-án tette közzé a döntését, amely szerint az adai választási bizottság nem legitim. Ezzel megsemmisítette a korábban már kinevezett bizottságot. Az adai önkormányzatnak a legrövidebb határidőn belül új bizottságot kellett kineveznie. Erre vasárnap este került sor.

Vastag Róbert a Közigazgatási hivatal főosztályvezetője kiemelte: „Tulajdonképpen az összetétel marad, két személy hozzátételével, illetve a titkárhelyettes asszony időközben lemondott, és helyette egy másik személy lett kinevezve.”

Vastag azt is elmondta, hogy amikor a bíróság megsemmisít egy határozatot, akkor semmisnek tekinthető az összes tevékenység, amelyet addig az a bizottság végzett. A közigazgatás vezetője hozzátette, hogy az új összetételű bizottság a legrövidebb időn belül összeül, és meghozza a szükséges határozatokat. Amennyiben ez megszületett, akkor minden olyan politikai pártnak, amely indulni szeretne az adai önkormányzati választásokon, újra össze kell gyűjtenie a támogatói aláírásokat.

Választások 2020
Ada
Csonka Áron
Vastag Róbert

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.