Ugrás a tartalomra
Tanjug/illusztráció

Új választást írhatnak ki Koszovóban

2020-01-14
14:30
Forrás
MTI
Újra előrehozott választást tarthatnak Koszovóban, az októberi voksoláson legnagyobb támogatottságot szerzett pártok ugyanis nem tudnak megegyezni egymással a kormányalakításról.

Az ultranacionalista Önrendelkezés és a Koszovói Demokrata Szövetség már az előzetes eredmények ismertetése után megkezdte a koalíciós tárgyalásokat, a két pártelnök több mint tucatszor ült tárgyalóasztalhoz, mégsem sikerült megegyezniük. Híradások szerint nem is a tárcák elosztása okozza a legnagyobb vitát a két fél között, hanem az, hogy ki legyen az ország következő köztársasági elnöke, miután Hashim Thaci államfő mandátuma 2021-ben lejár. A pártok számára kedd a határidő a megegyezésre.

Koszovó
választás
új választás
kormányalakítás

Most

Népszerű

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.

Indián tábor Csantavéren

Egy idős, csantavéri házaspár alakította ki az indián tábort, benne minden indián kultúrára jellemző kellékkel.