Ugrás a tartalomra

Új választást írhatnak ki Koszovóban

2020.01.14
14:30
Forrás
MTI
Újra előrehozott választást tarthatnak Koszovóban, az októberi voksoláson legnagyobb támogatottságot szerzett pártok ugyanis nem tudnak megegyezni egymással a kormányalakításról.

Az ultranacionalista Önrendelkezés és a Koszovói Demokrata Szövetség már az előzetes eredmények ismertetése után megkezdte a koalíciós tárgyalásokat, a két pártelnök több mint tucatszor ült tárgyalóasztalhoz, mégsem sikerült megegyezniük. Híradások szerint nem is a tárcák elosztása okozza a legnagyobb vitát a két fél között, hanem az, hogy ki legyen az ország következő köztársasági elnöke, miután Hashim Thaci államfő mandátuma 2021-ben lejár. A pártok számára kedd a határidő a megegyezésre.

Koszovó
választás
kormányalakítás

Most

09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.