Ugrás a tartalomra

Újabb 20 eurós támogatást jelentett be az államfő

2021.07.24
21:48
2021.07.25
18:34
Forrás
Pink TV
Aleksandar Vučić a Pink Televízió műsorában elmondta, mivel az ország júliusban 200 millió eurós bevételi többlettel rendelkezik majd, úgy döntöttek, hogy decemberben újabb 20 eurót adnak a lakosoknak, akik jelentkeznek rá.

Ez azt jelenti, hogy a nyugdíjasok az év végéig további 100 eurót kapnak az államtól: szeptemberben 50, novemberben 30, decemberben pedig a most bejelentett 20 eurót. Az ország többi felnőtt lakossága pedig 50 eurót kaphat fejenként.

Vučić beszélt arról is, hogy tisztában van azzal, hogy Szerbia jövője a natalitás növelésében rejlik, ezért jelentősen megemelik az újszülöttek után járó támogatásokat. Mint mondta, tisztában vannak azzal, hogy a nagyobb városokban nem tudják ezáltal serkenteni a gyermekvállalást, a kisebb, szegényebb közösségekben azonban igen. Az ő kezdeményezése az, hogy a született gyermekek után járó állami pénz 5 ezer euró legyen, erről azonban a szerb kormány dönt majd - magyarázta.

Aleksandar Vučić arra a felvetésre is reagált, amely szerint kapcsolatban áll Veljko Belivukkal és Marko Miljkovićtyal. Az államfő elmondta, soha nem látta őket, nem is hallotta őket. Hangsúlyozta, készen áll arra is, hogy nyilvános hazugságvizsgálatnak vesse alá magát a kérdésben, hogy találkozott-e valaha bármelyik letartóztatottal.

Beszélt arról is, hogy nagyon gyorsan kitakarítják az országot a drogoktól és a drogkereskedőktől. Könyörtelenül leszámolunk a drogkereskedőkkel, ebben a kérdésben nincs pardon - üzente az államfő.

Vučić elégedettségét fejezte ki annak kapcsán, hogy decemberig már nyolc gyorsforgalmi úttal rendelkezik majd az ország, de reményei szerint lesz 9-10 is. Annyit biztosra vett, hogy Belgrádból fél óra alatt el lehet majd jutni Újvidékre. Mint fogalmazott, Szerbia történetében eddig sosem építettek ennyi utat.

Szeptember 1-jén megnyitják az új Covid-kórházat is Újvidéken - mondta -, mivel látható, hogy növekszik a betegek száma. Vakcinákra is szükség van, és nem csak a koronavírus ellen. Ezt is biztosítják. Ugyanakkor más kórházak felújítása, építésének befejezése is megtörténik majd.

Az olimpián megszerzett szerb ezüst- és bronzérem kapcsán különlegesnek, gyönyörűnek nevezte a napot. Köszönetet mondott a sportolóknak, akik képviselik az országot Tokióban, eredményeiktől függetlenül. Az államfő több érmet vár, mint amennyit a szerbek a legutóbbi játékokon szereztek Rio de Janeiróban, azaz több mint nyolc éremben bízik. 

Aleksandar Vučić
támogatás
gazdaság
szervezett bűnözés

Most

07:32

Máris itt a nyár?

25 fokos meleg vár ránk ma. Szerbia egyes részein, például Nišben és Kragujevacon akár 27 fok is lehet. A meleg levegő Észak-Afrika felől érkezik a térségbe.
07:17, Frissítve: 07:41

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.