Ugrás a tartalomra

Újabb, félmilliárd dolláros támogatást jelentett be Kijevben az amerikai elnök

2023.02.20
12:53
2023.02.20
13:41
Forrás
Szerbiai RTV
Váratlanul megbénult Kijev központja, meglepetésre ugyanis az ukrán fővárosba utazott Joe Biden amerikai elnök.

Az ukrajnai látogatást nem jelentették be előre, korábban csak arról értesítették a nyilvánosságot, hogy Biden Lengyelországba utazik majd, ahol két napot tölt az Ukrajnában egy éve kezdődött az orosz invázió évfordulóján. A terv változott, és ma az amerikai elnök Kijevben találkozott Volodimir Zelenszkijjel, Ukrajna államfőjével. Ezzel Biden az üzente, megingathatatlanul támogatja Kijevet, Ukrajna szuverenitását és területi integritását.

Újságíróknak röviden annyit mondott: Egy éve kitart Kijev, kitart Ukrajna, a demokrácia is kitart. Egy újabb, 500 millió dollár értékű hadászati segélycsomagot jelentett be, és újabb szankciók bevezetését helyezte kilátásba Oroszország ellen.

Ukrajna
Volodimir Zelenszkij
Joe Biden
orosz-ukrán háború

Most

21:33, Frissítve: 07:18

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.