Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Nina Lyashonok

Újabb gabonaszállítmányok indultak el Ukrajnából, Putyin Erdogannal tárgyalt

2022.08.05
17:39
2022.08.05
18:04
Forrás
BBC, Szerbiai RTV
Azután, hogy újabb három gabonaszállító hajó hagyta el az ukrán kikötőket, Olekszandr Kubrakov, az ország infrastrukturális minisztere kijelentette, Ukrajna élelmiszerexportja a jövőben stabil és kiszámítható lesz minden piaci szereplő számára.

Facebook-bejegyzésében hozzátette, a tervek szerint biztosítani fogják, hogy a kikötők képesek legyenek több mint 100 hajó kezelésére havonta. A célunk az, hogy minden hónapban hárommillió tonnával több mezőgazdasági terméket exportáljunk. Erre nemcsak az ukrán gazdaságnak van szüksége, hanem a világnak is. Minél hamarabb tudunk húszmillió tonnát exportálni a tavalyi termésből, és minél előbb elkezdjük az idei gabona kivitelét, annál gyorsabban javul a világ élelmezési helyzete – emelte ki.

Tanjug/Vyacheslav Prokofyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

A Török Áramlat gázvezeték megszakítás nélkül működik, és ezért az európai partnereknek hálásnak kell lenniük Törökországnak – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök a Recep Tayyip Erdoğan török ​elnökkel Szocsiban folytatott találkozó során. Úgy gondolom, hogy európai partnereinknek hálásnak kell lenniük Törökországnak a támogatásért és gázunk zökkenőmentes szállításáért az európai piacra - emelte ki Putyin. Az orosz elnök köszönetet mondott Erdogannak az ukrajnai gabonaszállítás kérdésének megoldása érdekében tett erőfeszítéseiért.

Recep Tayyip Erdogan
Vlagyimir Putyin
Szocsi
Ukrajna
ukrajnai háború
Oroszország

Most

08:13

Mit jelent a Zöld távhő?

A környezetbarát, zöld távfűtés a nemzetközi gyakorlatban egyre elterjedtebb, főként Nyugat-Európában, de a Szerbiával szomszédos országokban is láthatunk már erre megvalósult jó gyakorlatokat.
07:27, Frissítve: 07:33

Bírja a meleget? - ha igen, ma jó napja lesz

Még két napig tarthat a pokoli hőség. Mára a tegnapinál is melegebb időt jósolnak a meteorológusok, a hét legforróbb napjára kell felkészülnünk, 38-39 fokos délutáni csúccsal.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.