Ugrás a tartalomra

Újabb gabonaszállítmányok indultak el Ukrajnából, Putyin Erdogannal tárgyalt

2022.08.05
17:39
2022.08.05
18:04
Forrás
BBC, Szerbiai RTV
Azután, hogy újabb három gabonaszállító hajó hagyta el az ukrán kikötőket, Olekszandr Kubrakov, az ország infrastrukturális minisztere kijelentette, Ukrajna élelmiszerexportja a jövőben stabil és kiszámítható lesz minden piaci szereplő számára.

Facebook-bejegyzésében hozzátette, a tervek szerint biztosítani fogják, hogy a kikötők képesek legyenek több mint 100 hajó kezelésére havonta. A célunk az, hogy minden hónapban hárommillió tonnával több mezőgazdasági terméket exportáljunk. Erre nemcsak az ukrán gazdaságnak van szüksége, hanem a világnak is. Minél hamarabb tudunk húszmillió tonnát exportálni a tavalyi termésből, és minél előbb elkezdjük az idei gabona kivitelét, annál gyorsabban javul a világ élelmezési helyzete – emelte ki.

A Török Áramlat gázvezeték megszakítás nélkül működik, és ezért az európai partnereknek hálásnak kell lenniük Törökországnak – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök a Recep Tayyip Erdoğan török ​elnökkel Szocsiban folytatott találkozó során. Úgy gondolom, hogy európai partnereinknek hálásnak kell lenniük Törökországnak a támogatásért és gázunk zökkenőmentes szállításáért az európai piacra - emelte ki Putyin. Az orosz elnök köszönetet mondott Erdogannak az ukrajnai gabonaszállítás kérdésének megoldása érdekében tett erőfeszítéseiért.

Recep Tayyip Erdogan
Vlagyimir Putyin
Szocsi
Ukrajna
ukrajnai háború
Oroszország

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.