Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Ng Han Guan

Újabb hadgyakorlatokat jelentett be Kína

2022.08.07
13:08
2022.08.07
14:22
Forrás
Euronews
Több kínai katonai hajó, repülőgép és drón folytatta ma reggel Tajvan közelében a közös hadgyakorlatokat, amelyek során támadásokat szimuláltak Tajvan és a tajvani haditengerészet hajói ellen.

Szu Cseng-cang tajvani miniszterelnök szerint Kína arrogáns katonai akciói megzavarják a régió békéjét és stabilitását. Peking időközben bejelentette, hogy augusztus 15-ig újabb gyakorlatokat tartanak a Sárga-tengeren. A kínai diplomaták továbbra is az USA-t hibáztatják, és Washingtont vádolják azzal, hogy káoszt okoz a térségben. Ezzel szemben az Egyesült Államok provokatív és felelőtlen magatartással vádolta Pekinget.

Kína
Tajvan
hadgyakorlat

Most

21:48

Közel az antarktiszi átbillenési pont

A közelmúltban bekövetkezett hőhullámok, a Déli-óceánban bekövetkezett változások és az antarktiszi tengeri jég kiterjedésének csökkenése arra utal, hogy éghajlati fordulópont közelébe kerülhetünk.
18:31, Frissítve: 19:27

Bor és a hal Horgoson

Halászlé és borversenyt tartottak Horgoson. A Szent Orbán Borlovagrend és a Proleter Horgászegyesület már tizenegyedik alkalommal szervezte meg a Bor és a hal elnevezésű eseményt a Művelődési Ház melletti téren.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.