Ugrás a tartalomra

Újabb jelentős kínai beruházások érkeznek Szerbiába

2019.04.25
16:14
2019.04.25
17:26
Forrás
Pannon RTV
Rendkívül sikeresnek értékelte Hszi Csin-ping kínai elnökkel való találkozóját Aleksandar Vučić.

A szerb államfő szerint a két ország közötti jó viszony a jövőben tovább folytatódik, aminek egyik fő bizonyítéka, hogy az országba újabb jelentős kínai beruházások érkeznek. Nagybecskereken ugyanis újabb 300 ember kaphat munkát a gumiabroncsokat gyártó cég közelében épülő újabb gyárban. Emellett Obrenovacon is új gyár létesül, ahol a tervek szerint 2500 munkás dolgozhat majd. Vučić szerint a turisztikában is nagy lehetőségek rejlenek, hiszen Szerbiába a legfrissebb adatok szerint már most is évente mintegy 190 ezer kínai turista érkezik.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia (SZHP): „Számolják ki, ez 500 ember naponta. 500 ember, aki fizeti a költségeit és minden egyebet. Tételezzük fel, hogy ezer eurót költenek el. Kiszámolhatjuk, hogy ez 500 ezer euró naponta. Azonban ők valamivel kevesebbet költenek. Ezért kell nagyobb kínálatot biztosítanunk. Ezen kell dolgoznunk és a látogatók számát 200, 300, 400 ezerre növelni.”

Aleksandar Vučić
Kína
Hszi Csin-ping

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.