Ugrás a tartalomra
MTI/Illyés Tibor

Újabb nemzeti konzultációt jelentett be Orbán Viktor

2020-02-13
08:38
2020-02-13
08:45
Forrás
MTI
Orbán Viktor a Fidesz balatonfüredi ülésén jelentette be a nemzeti konzultációt, mert egyes aktivistacsoportok számára az erőszakos bűnözők jogai fontosabbak lettek a törvénytisztelő emberek jogainál.

A magyar miniszterelnök szerdai zárt körű beszédében a többi között a kabinet és a frakció előtt álló feladatokról tájékoztatta a képviselőket - közölte a magyarnemzet.hu.
Az értékelésen túl azonban ez alkalommal is tartogattak újdonságot a miniszterelnök szavai: a portál információi szerint ismét nemzeti konzultációt indít a kormány.
Orbán Viktor véleménye szerint a kabinet az elmúlt tíz évben sok jelentős kérdésben kikérte a magyar emberek véleményét, és "közös döntéseik igazolták a nemzeti egyetértés erejét".
A magyarnemzet.hu úgy tudja, hogy most fő témaként a kormányfő azt a problémát fogalmazta meg, hogy "egyes aktivistacsoportok számára az erőszakos bűnözők jogai fontosabbak lettek a törvénytisztelő emberek jogainál". Erről a magyar embereket is meg kell kérdezni - hangoztatta.
A miniszterelnök tájékoztatása szerint a nemzeti konzultáció keretein belül ez alkalommal több témában is kikérik majd az állampolgárok véleményét.
A kormány tudni szeretné, miként vélekednek a magyarok "az iparággá vált börtönbizniszről", a feltételes szabadságra bocsátás szigorításáról, a Szeviép-üggyel összefüggésben felmerült bírói korrupció gyanújáról és a gyöngyöspatai romák kártérítése kapcsán felszínre került kérdésekről.
Orbán Viktor közlése szerint a konkrétumokról Gulyás Gergely, a magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter tájékoztatja majd a nyilvánosságot a csütörtöki kormányinfón.

Orbán Viktor
Magyarország
nemzeti konzultáció
magyar miniszterelnök

Most

Népszerű