Ugrás a tartalomra

Újabb próbálkozások a koszovói bánya elkobzására

2019.02.03
18:35
Az éj leple alatt hozták meg a döntést, amellyel elkobozzák a 3500 dolgozót foglalkoztató stratégiai jelentőségű vállalatot – jelentette ki a szerb kormány Koszovó-ügyi irodájának vezetője.

Marko Đurić felszólította a nemzetközi közösséget, hogy ne engedjék meg annak a törvénynek az alkalmazását, amelyet szombaton éjjel fogadott el a koszovói parlament a Trepča bányászati és fémfeldolgozó komplexum szabályozásáról. A statútumról meghozott törvény, a szerb vagyon elrablása, a szerbek jogainak eltiprása ellehetetleníti a Belgrád-Pristina közötti párbeszéd további folytatását - fogalmazott a Koszovó-ügyi iroda vezetője.

„Tudják, hogy nem tudnak elérni a Trepčáig, amely Koszovó északi részen van. Emlékeztetnék arra is, hogy a fő bányák Belo Brdo és Crnac nagy részükben ezen a közép-szerbiai oldalon találhatóak, az adminisztratív vonalnak ezen az oldalán, illetve a Koszovó Autonóm Tartomány területén kívül. Az egyetlen cél az, hogy a Trepčát elvegyék, és átvágják a Koszovón élő szerbek egzisztenciájának létfontosságú áramlását.”

Marko Đurić
Trepca

Most

14:59

Orbán Viktor Georgia miniszterelnökével tárgyalt

A találkozón a magyar-georgiai politikai együttműködés elmélyítésének lehetőségeit, valamint Georgia EU-integrációs folyamatának állását tekintették át, figyelembe véve a Magyarország uniós elnöksége nyújtotta előrelépési lehetőségeket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.