Ugrás a tartalomra

Újabb törökországi befektetők érkeznek Szerbiába

2021.09.18
15:13
2021.09.18
17:10
Forrás
Pannon RTV, Szerbiai RTV
Recep Tayyip Erdogan török elnökkel tárgyalt Aleksandar Vučić szerb államfő Isztambulban.

Vučić hangsúlyozta, a Törökországgal való barátság további garanciát jelent a nyugat-balkáni stabilitás és béke megőrzése szempontjából. A két államfő a bilaterális kapcsolatokról, gazdasági együttműködésről és a nyugat-balkáni régió helyzetéről is tárgyalt. A szerb államfő elmondta, hamarosan újabb törökországi befektetők érkeznek Szerbiába. Vučić hozzátette, a két ország közötti kereskedelmi forgalom folyamatosan növekszik, tavaly ez 1,3 milliárd eurót tett ki, és bízik abban, hogy idén a 2 milliárd eurót is elérhetik. A szerb államfő bejelentette, Erdogan török elnök az év végéig Szerbiába látogat.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Törökország egy nagy regionális hatalom, és ma felvetettük az áruk és a szolgáltatások gyorsabb áramlásának a kérdését az országaink között. Lehetőségünk nyílik arra, hogy a következő időszakban megvitassuk, hogy a legkevesebb dokumentummal és a legrövidebb tartó bürokratikus eljárás mellett lépjük át a határainkat, ezzel is megalapozva a barátságunkat, valamint a barátságunkat még magasabb szintre helyezzük, mint korábban valaha is volt a történelmünk során.”

Recep Tayyip Erdogan
Aleksandar Vučić
Törökország
befektetés

Most

13:35

Lesz-e fagykár a gyümölcsösökben?

Idén is, mint jó pár évre visszamenőleg kora tavaszi fagyokkal szembesültek a gyümölcstermelők. Az elmúlt hetekben a fagyzugos helyeken a hajnali órákban a -4, -6 fokot is elérte a hőmérséklet.
13:20, Frissítve: 13:26

Tojásvadászat Királyhalmon

Tojásfadíszítés, kézműves foglalkozás és kincskeresés - ez várt ma a gyerekekre Királyhalmon. A kultúrotthon előtti parkban örömmel gyűjtötték a húsvéti kincseket a legkisebbek.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.