Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Turkish Presidency

Újabb törökországi befektetők érkeznek Szerbiába

2021.09.18
15:13
2021.09.18
17:10
Forrás
Pannon RTV, Szerbiai RTV
Recep Tayyip Erdogan török elnökkel tárgyalt Aleksandar Vučić szerb államfő Isztambulban.

Vučić hangsúlyozta, a Törökországgal való barátság további garanciát jelent a nyugat-balkáni stabilitás és béke megőrzése szempontjából. A két államfő a bilaterális kapcsolatokról, gazdasági együttműködésről és a nyugat-balkáni régió helyzetéről is tárgyalt. A szerb államfő elmondta, hamarosan újabb törökországi befektetők érkeznek Szerbiába. Vučić hozzátette, a két ország közötti kereskedelmi forgalom folyamatosan növekszik, tavaly ez 1,3 milliárd eurót tett ki, és bízik abban, hogy idén a 2 milliárd eurót is elérhetik. A szerb államfő bejelentette, Erdogan török elnök az év végéig Szerbiába látogat.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Törökország egy nagy regionális hatalom, és ma felvetettük az áruk és a szolgáltatások gyorsabb áramlásának a kérdését az országaink között. Lehetőségünk nyílik arra, hogy a következő időszakban megvitassuk, hogy a legkevesebb dokumentummal és a legrövidebb tartó bürokratikus eljárás mellett lépjük át a határainkat, ezzel is megalapozva a barátságunkat, valamint a barátságunkat még magasabb szintre helyezzük, mint korábban valaha is volt a történelmünk során.”

Recep Tayyip Erdogan
Aleksandar Vučić
Törökország
befektetés

Most

22:52, Frissítve: 23:00

Kocsis Máté: életbe lép a Gyurcsány - Márki-Zay paktum

A baloldal hatalmat akar, annak viszont feltétele, hogy a miniszterelnök-jelölt és a legnagyobb baloldali párt elnöke ezt megkösse - jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője az ellenzéki előválasztásra reagálva vasárnap közösségi oldalán.
22:28, Frissítve: 22:46

Márki-Zay Péter nyerte az előválasztást

A Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje 57-43 arányban nyert a magyarországi ellenzéki előválasztás második fordulójában. A voksolás másik miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára gratulált Márky-Zay Péternek az előválasztáson elért sikeréhez.

Népszerű

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.