Ugrás a tartalomra
Illusztráció: Pixabay/emirkrasnic

Újabb, vállalatokat támogató intézkedést fogadtak el

2022.05.19
16:27
2022.05.19
21:51
Forrás
Szerbiai RTV
Gazdasági intézkedéseket fogadott el vállalatok támogatásáról a szerb kormány.

Azokról a szerbiai cégekről van szó, amelyek üzleti tevékenysége Oroszországgal, Ukrajnával vagy Fehéroroszországgal kapcsolatos. A vállalkozásnak lehetősége lesz ezek után a második garanciarendszer felhasználására, az első kezességvállalásból származó kötelezettségek refinanszírozásához, jelentette ki Siniša Mali.

A szerb pénzügyminiszter szerint az állam 2020 óta több intézkedéssel segítette a gazdaságot, mintegy 8,8 milliárd euróval. Siniša Mali kijelentette, a szerb államháztartás jelenleg stabil.

gazdasági intézkedés
Szerbia
támogatás
vállalat
Siniša Mali

Most

18:30, Frissítve: 20:50

20 éves a Topolyai Múzeum

Az intézmény régészeti, helytörténeti, képzőművészeti tárlatoknak ad helyet, lehetőséget biztosít a korszerű tudományos kutatásokhoz, valamint számos programot szerveznek, amelyek minden korosztályt megszólítanak.
17:11

Ukrajna érvénytelennek tekinti a népszavazásokat

Ukrajna érvénytelennek tekinti a megszállt területeken az Oroszországhoz történő csatlakozásról szóló népszavazásokat, és továbbra is folytatja a megszállt területek felszabadítására vonatkozó erőfeszítéseit – közölte a kijevi külügyminisztérium.

Népszerű

Verbászi fiú a bravúros magyar válogatottban

Újoncot avatott a magyar labdarúgó-válogatott Lipcsében, a Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, ahol egygólos győzelmet aratott a németek ellen. Az új játékos a mindössze 18 éves vajdasági fiú, Kerkez Miloš.

Megküzdöttek a Mohol legnagyobb parasztja címért

Látogatottságban és a résztvevők számát tekintve is rekordot döntött a 8. Moholi Parasztolimpia. Ilyenkor dől el, hogy kik a környék legnagyobb parasztjai, akik különböző mezőgazdasághoz köthető versenyszámokban mérettetik meg magukat.