Ugrás a tartalomra

Újhelyi Ákos: Különösen fontos a turizmusnak járó támogatás

2021.04.06
11:47
2021.04.06
17:33
Forrás
Pannon RTV
A 2021-es köztársasági költségvetés segíti a koronavírus-járvány elleni küzdelmet és a gazdaságot is - mondta ma a parlamentben Újhelyi Ákos.

A parlamenti képviselő kiemelte a magánszektor versenyképességének megőrzésére tett erőfeszítéseket, az adókedvezményeket és a munkahelyek megőrzését segítő intézkedéseket. Különösen fontosnak ítélte meg az idegenforgalomnak járó támogatásokat, ugyanakkor rámutatott, hogy a járványon kívül más körülmények is nehezítik a turisztikai ágazatot. Sok utazásszervező ugyanis nem tudja biztosítani a működéshez szükséges engedélyt és biztosítói garanciát.

Újhelyi Ákos, köztársasági parlamenti képviselő (VMSZ): „A helyzet jelen állása szerint a járvány előtti 400 engedéllyel rendelkező utazásszervező közül mostanra nagyjából 110 maradt, akik megfelelnek a feltételeknek. Az ügynökségek jelentős része továbbra is szeretne dolgozni, folytatni a megkezdett munkát, ehhez azonban az kell, hogy megfeleljenek a feltételeknek, a garanciákról szóló szabályzat változásainak, illetve hogy a kormány és az illetékes minisztérium támogatásával megvalósuljanak az egyeztetések a biztosítókkal, és ezáltal jogilag is biztosítva legyen a zavartalan működés.”

költségvetés
Szerbia
VMSZ
Vajdasági Magyar Szövetség
turizmus
Újhelyi Ákos

Most

19:19

A húsvét lényegéről gyerekeknek, játékosan

Húsvéti játékos foglalkozás tartottak a szabadkai Zorka Helyi Közösségben. A 2 és 10 év közötti zorkai gyerekek számára meglepetéssel is kedveskedtek. A húsvéti programot évről évre a VMSZ zorkai helyi szervezete hívja életre.

Népszerű