Ugrás a tartalomra

Újhelyi Ákos: Különösen fontos a turizmusnak járó támogatás

2021.04.06
11:47
2021.04.06
17:33
Forrás
Pannon RTV
A 2021-es köztársasági költségvetés segíti a koronavírus-járvány elleni küzdelmet és a gazdaságot is - mondta ma a parlamentben Újhelyi Ákos.

A parlamenti képviselő kiemelte a magánszektor versenyképességének megőrzésére tett erőfeszítéseket, az adókedvezményeket és a munkahelyek megőrzését segítő intézkedéseket. Különösen fontosnak ítélte meg az idegenforgalomnak járó támogatásokat, ugyanakkor rámutatott, hogy a járványon kívül más körülmények is nehezítik a turisztikai ágazatot. Sok utazásszervező ugyanis nem tudja biztosítani a működéshez szükséges engedélyt és biztosítói garanciát.

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Újhelyi Ákos, köztársasági parlamenti képviselő (VMSZ): „A helyzet jelen állása szerint a járvány előtti 400 engedéllyel rendelkező utazásszervező közül mostanra nagyjából 110 maradt, akik megfelelnek a feltételeknek. Az ügynökségek jelentős része továbbra is szeretne dolgozni, folytatni a megkezdett munkát, ehhez azonban az kell, hogy megfeleljenek a feltételeknek, a garanciákról szóló szabályzat változásainak, illetve hogy a kormány és az illetékes minisztérium támogatásával megvalósuljanak az egyeztetések a biztosítókkal, és ezáltal jogilag is biztosítva legyen a zavartalan működés.”

költségvetés
Szerbia
VMSZ
Vajdasági Magyar Szövetség
turizmus
Újhelyi Ákos

Most

19:13, Frissítve: 19:40

A szabadkai kisipar története

Bemutatták Dragutin Miljković: A szabadkai kisipar története című könyvét ma Palicson. Az esemény a Könyvtár a szabadban elnevezésű programsorozat folytatása volt.
18:09, Frissítve: 19:23

Fák százait ültették el Topolyán

Faültetési akciót tartottak ma Topolyán. Mintegy 290 facsemetét ültettek el a helyi piactér környékén, illetve a tűzoltóság udvarában. Az eseményt az önkormányzat, a Caritas és az Arcus Környezetvédő Egyesület szervezte.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!