Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Újhelyi: „Nem a billentyűzet mögül szeretnénk megnyerni a választást”

2020-06-18
15:35
2020-06-18
18:00
Forrás
Pannon RTV
Álhírnek nevezte és cáfolta a VMSZ illetékese azt a Facebookon megjelent információt, miszerint ugyanazok a munkagépek vannak azokon a helyeken, ahol a beruházásokat a VMSZ tagjai megtekintik.

A munkálatok ma Hajdújáráson és Csantavéren is egyidőben folytak.

Csantavéren a központi parkoló építése tart. Összesen 35 hellyel bővül a település egyik legforgalmasabb része. A beruházás értéke 11,5 millió dinár, a kivitelező pedig a szabadkai Javornik vállalat, amely 90 napos határidőt kapott a munkálatok befejezésére.

Hajdújáráson ugyanebben az időben az 500 méteres Boris Kidrič utca aszfaltozási munkálatain dolgozik a markológép. Stábunk ottjártakor az erőgép az útszakaszról távolította el a földet.

Predrag Zdravković, építészmérnök, kivitelező: „Megjelöltük az útvonalat, a földmérő jött és megjelölte az útvonalat. Most a markológép végzi a föld eltávolítását az útról. Ezután homokot szórunk rá, 25 centiméter vastagságban homokkal töltjük fel az utat. Ezt lehengereljük, és 20 centiméter vastagságban a kőzúzalékkal szórjuk le. Miután a kőzúzalék is az útvonalra kerül, akkor követi a aszfaltozás.”

Szerdán különböző álhírek, téves és hamis információk láttak napvilágot a Facebookon - mondta Újhelyi Ákos, a szabadkai Városi Tanács gazdasági ügyekkel megbízott tagja. A közösségi oldalon megjelent információk szerint a különböző beruházásoknál ugyanazok a gépek és munkás jelent meg. A VMSZ-es politikus szerint folynak a munkálatok.

Újhelyi Ákos, a szabadkai Városi Tanács gazdasági ügyekkel megbízott tagja: „A politikai támogatás nélküli szervezet, amely folyamatosan a pálya széléről kiabál be, ennek az emberei, illetve a hatalmi többséget adó párt egyes emberei, amikor a VMSZ kritizálásáról van szó, hamis hírek gyártásáról, illetve az emberek félrevezetéséről, akkor bizony össze tudnak fogni és megpróbálják a tényeket eltorzítani. Mi ezzel nem törődünk, nem a billentyűzet mögül szeretnénk megnyerni a választást. Folyamatosan kijárunk a terepre és munkánkkal bizonyítjuk, és szeretnénk elérni azt, hogy a lakosok bizalmát megnyerjük a vasárnapi választásokon is.”

A hajdújárási Boris Kidrič utcában az útszakaszról markológéppel az elkövetkező két hétben letakarítják a földet. A kőzúzalék már készenlétben áll, a homok leszórása után majd azzal töltik fel az utat. Ezt követi az aszfaltozás. Az utca lakói 90 napon belül vehetik majd birtokukba az új aszfaltos utat a tervek szerint.

Újhelyi Ákos
VMSZ
Vajdasági Magyar Szövetség
Választások 2020
Hajdújárás
Csantavér
építkezés
parkoló
munkagép

Most

11:03, Frissítve: 11:20

Világ: Egy nap alatt 340 ezer új fertőzött

A világon már 40 657 074 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 1 123 112, a gyógyultaké pedig 30 360 273 a worldometers kedd reggeli adatai szerint.
09:46, Frissítve: 09:54

Véradási akció az MTTK-án

Szerbia-szerte jelentősen csökkent a kórházak vértartaléka az utóbbi hónapokban. Ezért is van kiemelten jelentős szerepe minden egyes véradási akciónak.

Népszerű