Ugrás a tartalomra
Rémálom az Alsóházban kiirat
Tanjug/AP/Kirsty Wigglesworth

Újra halasztaná a Brexitet a londoni alsóház?

2019-10-19
17:22
2020-04-19
17:17
Forrás
Szerbiai RTV, MTI, Euronews
Többórás vita után fogadta el a londoni alsóház Oliver Letwin módosító indítványát, miszerint Boris Johnson miniszterelnököt kötelezi a Brexit-megállapodás jóváhagyásának halasztására.

Az újabb halasztásra amiatt lenne szükség a képviselők szerint, hogy a megállapodás jogi szövegét a parlament teljes egészében törvénybe iktathassa. A 322-306 arányban elfogadott módosítás gyakorlatilag a Brexit halasztását is jelenti, mivel nagy valószínűséggel szombaton a tervekkel ellentétben nem lesz szavazás a Brexit-egyezmény jóváhagyását célzó kormányzati indítványról.

Boris Johnson miniszterelnöknek még szombaton, brit idő szerint 23 óráig kezdeményeznie kell az uniós állam- és kormányfők alkotta Európai Tanácsnál a Brexit halasztását a jelenleg érvényes október 31-i Brexit-határnapon túl. Johson a szavazás után bejelentette, hogy nem tárgyal az EU-val a halasztásáról, de a jövő héten az alsóház elé terjeszti a Brexit-megállapodás jogi szövegét vitára és szavazásra.

Brexit
Egyesült Királyság
Anglia
Nagy-Britannia
kilépés
Európai Unió

Most

20:10

Reménysugár a hajnani gibbonoknak

A világ legritkább főemlősfaja, a hajnani gibbon egy hímét és egy nőstényét fedezték fel, a pár új reményt jelent a világ legveszélyeztetettebb főemlősfajának fennmaradására - írta a BBC hírportálja.

Népszerű