Ugrás a tartalomra

Újra halasztaná a Brexitet a londoni alsóház?

2019.10.19
17:22
2024.03.19
08:36
Forrás
Szerbiai RTV, MTI, Euronews
Többórás vita után fogadta el a londoni alsóház Oliver Letwin módosító indítványát, miszerint Boris Johnson miniszterelnököt kötelezi a Brexit-megállapodás jóváhagyásának halasztására.

Az újabb halasztásra amiatt lenne szükség a képviselők szerint, hogy a megállapodás jogi szövegét a parlament teljes egészében törvénybe iktathassa. A 322-306 arányban elfogadott módosítás gyakorlatilag a Brexit halasztását is jelenti, mivel nagy valószínűséggel szombaton a tervekkel ellentétben nem lesz szavazás a Brexit-egyezmény jóváhagyását célzó kormányzati indítványról.

Boris Johnson miniszterelnöknek még szombaton, brit idő szerint 23 óráig kezdeményeznie kell az uniós állam- és kormányfők alkotta Európai Tanácsnál a Brexit halasztását a jelenleg érvényes október 31-i Brexit-határnapon túl. Johson a szavazás után bejelentette, hogy nem tárgyal az EU-val a halasztásáról, de a jövő héten az alsóház elé terjeszti a Brexit-megállapodás jogi szövegét vitára és szavazásra.

Brexit
Egyesült Királyság
Anglia
Nagy-Britannia
kilépés
Európai Unió

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.