Ugrás a tartalomra

Újra Matolcsy Györgyöt javasolják az MNB élére

2019.02.12
17:22
Forrás
MTI
Orbán Viktor magyar miniszterelnök Matolcsy György ismételt kinevezésére szándékozik javaslatot tenni a Magyar Nemzeti Bank elnöki tisztségére Áder János köztársasági elnöknek.

Erről tájékoztatta az MTI-t kedd délután Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár. A magyar kormányfő levélben fordult Kövér Lászlóhoz, az Országgyűlés elnökéhez, melyben arra kéri a házelnököt, hogy intézkedjen Matolcsy Györgynek az Országgyűlés gazdasági bizottsága előtti meghallgatása érdekében. Az MNB elnökének megbízatása hat évre szól. Egy személy legfeljebb két alkalommal lehet az MNB elnöke. Matolcsy György hat évre szóló jegybankelnöki megbízatása 2019. március 3-án szűnik meg.

Magyar Nemzeti Bank
Matolcsy György

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.